Najavljen JustBe Festival u Motovunu

Ovogodišnji JustBe Festival održati će se 5., 6. i 7. listopada 2012. na glavnom trgu u Motovunu. Festival je humanitarnog karaktera i sakupljen prihod od prodaje ulaznica i proizvoda namijenjen je stvaranju centra koji će raditi na osvješćivanju i pomaganju ugroženih društvenih skupina, sa naglaskom na prevenciji nasilja nad djecom.

“Naglasak ovogodišnjeg festivala stavljamo na predstavljanje i upoznavanje različitih svjetskih kultura, upravo kako bismo potaknuli teme međuljudske snošljivosti i tolerancije, «podsjećanje» na ljubav i suosjećanje kao bazu svih kvalitetno izgrađenih ljudskih odnosa.

Tokom dana, održavamo edukativni program koji se odvija kroz izložbe, razne radionice i predavanja na temu održivog razvoja, ekologije, permakulture, gastronomije, zdrave prehrane, međuljudske snošljivosti, upoznavanja tradicionalnih običaja iz Hrvatske i različitih krajeva svijeta. Festival je isto tako izlagačkog prodajnog karaktera, gdje posjetitelji mogu pogledati kušati ili kupiti određene proizvode (od ručno izrađenog nakita i originalnih ukrasa, sa naglaskom na hrvatske, autohtone proizvode)”, najavljuju organizatori.

U glazbenom programu nastupiti će istaknuti međunarodni i domaći umjetnici koji kombiniraju tradicionalno etno i suvremeno jazz zvukovlje: Mad Professor, Tamara Obrovac i Transhistria Ensemblla, Vlatko Stefanovski Trio, Putokazi, Dubravko Lapaine sa Druydima i Le Zbor.

Na drugoj pozornici nastupaju glazbenici koji sa tradicionalnim instrumentima izvode etno glazbu i plesove raznih krajeva svijeta: Tribal Jam Orchestra iz Zagreba sa ritmovima iz cijelog svijeta, Mautama Krishnarabi iz Brazila sa Brazilskim tradicionalnim ritmovima I glazbom, Tormenta Jobarteh iz Gambije, Zapadna Afrika, Dyalli Tucheze Gnoma sa plesovima iz Afrike, Ljubo Pelicon iz Slovenije sa Tibetanskim Gongovima I zvučnim zdjelama, Damir Imamović trio iz BiH, kao i DJ program sa glazbom iz cijelog svijeta, Andreja Široki sa plesnom predstavom Random House, Lucia Omrčen sa plesnom improvizacijom I mnogi ostali…

Festival time dobiva karakter Etno World Music Festivala.

Event je pod pokroviteljstvom grada Motovuna, a u organizaciji udruge “Jedna ljubav”.

barkun.hr

1 komentara na “Najavljen JustBe Festival u Motovunu”

  1. d napisao:

    Odlično! Bravo Motovunci!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.