Najavljen koncert opernih scena

Na tiskovnoj konferenciji održanoj danas, 06. listopada 2016. godine, u dvorani Istra Spomen doma u Pazinu, najavljen je koncert opernih scena koji će se održati u nedjelju, 09.10.2016. u velikoj dvorani Spomen doma. Prisutnim novinarima obratili su se gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, dekan Muzičke akademije u Puli Bashkim Shehu te docenti Akademije Sofia Cingula i Franko Božac.

Gradonačelnik je naglasio kako je ovo nastavak uspješne suradnje sa pulskom akademijom koja je u Pazinu ove godine već gostovala povodom Dana Grada i to koncertom opernih arija i uvertira. Grad Pazin priželjkuje daljnju suradnju sa ciljem unapređenja kulturne ponude samoga grada, ali i šire okolice, a ujedno želi zadovoljiti kulturni i glazbeni aspekt potražnje svojih žitelja.

Nedjeljnim koncertom otvara se nova koncertna sezona Muzičke akademije, a većina njihovih koncerata već se održava tradicionalno – Božićni koncert, Dani Muzičke akademije, završni koncert – na kojima studenti i profesori Muzičke akademije svojom virtuoznošću iznova publici predstavljaju široku lepezu svog glazbenog žanra. Zapravo je njihov cilj približiti klasičnu glazbu široj publici, odnosno izvući operu iz domene tabua te na taj način formiraju i svoje koncertne programe u kojima se uvijek nađe za svakoga ponešto. Dunja Vejzović debitirat će sa dirigentskom palicom kojom će ravnati Hrvatskim komornim orkestrom. Uz pratnju njihovih instrumenata nastupit će brojni solisti iz Muzičke akademije u Puli, ali i gosti iz Muzičke akademije u Zagrebu.

Valja napomenuti kako je koncert besplatan te su na njega pozvani svi ljubitelji klasične glazbe, kao i sve ostale znatiželjne uši, a počinje u 19:30 sati.

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.