Najavljen program Rim-a 2016

Danas, 27. srpnja 2016. godine održana je konferencija za medije na kojoj je u Maloj vijećnici Grada Pazina predstavljen program obilježavanja tradicionalnog blagdana Rim.

Koncelebrirana sveta misa u vrtu Franjevačkog samostana održava se na sam blagdan Rim, u utorak 2.kolovoza u 10:00 sati, dok će se zabavni program za građanstvo održati prvu subotu nakon blagdana, 6. kolovoza.

KULTURNO-ZABAVNI PROGRAM:

Uoči glavne manifestacije u pazinskim mjesnim odborima održavaju se dva dugovječna kulturna programa. Ove nedjelje, 31.7. u Zabrežanima održava se dvadeseti susret harmonikaša „Armonike u polju“ koji počinje oko 19:00 sati, a ranije, već oko 14:00 sati započinje turnir u pljočkanju.

U četvrtak, 4.kolovoza, tradicionalno uoči Dana domovinske zahvalnosti u Trvižu se održava 15. večer Hrvatskih klapa koju organizira udruga Hrvatsko katoličko mladenačko društvo „Seljačka sloga – Trviž 1911“.

U subotu 6. kolovoza kulturno zabavni program proslave započinje na glavnom gradskom trgu u 19:00 sati koncertom Limene glazbe Pazin i njihovih gostiju Limene glazbe Labin i Pazinskih mažoretkinja.

Nadalje, u sklopu programa svoj nastup imat će mladi pjevači s festivala Malog i velikog mikrofona koji na pozornicu dolaze u 20:00 sati a nakon kojih zabavu preuzimaju Top of the pops band koji će se cijelu noć izmjenjivati sa glavnim izvođačem večeri. Jole kao zvijezda večeri zabavljat će okupljene od 23:00 sata.

Za one koje vole drukčiji vid glazbe i zabave, u ulici Franine i Jurine (uz ured turističke zajednice), Udruga Glazbena fabrika organizira treći u nizu koncerata u sklopu glazbenog projekta Mandolato boardwalk. O vrhunskim glazbenicima okupljenima u Oridano Gypsy Jazz Band koji će nastupiti u 21:30 sati dovoljno govori osvojeno prvo mjesto na Međunarodnom natječaju za jazz bendove i to već u prvoj godini od osnutka banda.

Predviđeno trajanje programa ove godine je čak do 5:00 sati ujutro do kada će i ugostiteljskim objektima u Pazinu biti odobreno radno vrijeme. Zabavni program na trgu pratit će i bogata ugostiteljska ponuda, te posebna ponuda za djecu. Kao i prethodnih godina na Rim dolazi mali lunapark i naprave za zabavu najmlađih koji će biti smješteni na parkiralište uz glavni gradski trg. Također, brojni Pazinski ugostitelji organiziraju zasebne sadržaje u svojim objektima čime dodatno upotpunjuju ponudu i osiguravaju za zabavu za sve ukuse i dobi.

SPORTSKI PROGRAM:

Armando Lušetić predstavio je sportski program koji započinje već ovog vikenda, 30.7. natjecanjem u lovu ribe udicom na plovak na barama u Cerovlju.

U četvrtak 04.08. na terenima Istarskih cesta u Rogovićima odigrat će se Revijalni malonogometni turnir. U subotu 06.08. u školsko-gradskoj sportskoj dvorani u 10.00 sati započinje stolnoteniski turnir, a u 18.00 sati na košarkaškom igralištu započinje street basket.

U periodu od 4. do 6. kolovoza održat će se Malonogometni humanitarni turnir, na igralištu kraj škole. Kvalifikacije će se održati 4. i 5. kolovoza oko 18.00 sati, dok će se finale odigrati u subotu 6. kolovoza.

Međunarodni boćarski turnir u parovima (muški i ženski) – Velika nagrada Pazina Kompakt kup održat će se u Boćarskom centru Aleksandar Anzur u Pazinu 6. i 7. 08.2016. godine od 10.00 sati.

POSEBNA REGULACIJA PROMETA:

Ranka Šepić upoznala je prisutne sa posebnom regulacijom prometa:

za sav promet zatvorit će se ulice:
Trg Slobode, ulica 25. rujna, ulica Dinka Trinajstića i ulica Narodnog doma (ulice uz Erste banku, Pasaj i poštu) s preusmjerenjem u ulicu Joakima Rakovca (ili na parkiralište na stadionu);

ograničeno kretanje isključivo za stanare i interventna vozila bit će na snazi u večernjim i noćnim satima na Trgu Kristijana Ladavca (iza tržnice) te u starom gradu u ulici Prilaz kaštelu (od Starog trga do kaštela);
parkiralište za posjetitelje će biti osigurano na više lokacija: parkiralište uz stanicu za tehnički pregled, u Šetalištu Pazinske gimnazije koji će uz posebnu regulaciju biti otvoren za promet, na stadionu i iza nove dvorane.
Uz ova parkirališta podsjećamo posjetitelje na mogućnost parkiranja na rubnim zonama kao što je parkiralište ispred Lidl-a i parkiralište u kompleksu bivše vojarne (iza INA-ine benzinske stanice).

pazin.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.