Najavljen prvi ljetni kamp mladih matematičara u Pazinu

U drugoj polovici kolovoza u Pazinu će se održati Ljetni kamp mladih matematičara, koji će okupiti četrdesetak srednjoškolaca i desetak profesora iz cijele Hrvatske, kao i voditelje-studente sa zagrebačkog Fakulteta elektronike i računarstva te Prirodoslovno-matematičkog fakulteta.

Ovo će biti prvi takav kamp u Hrvatskoj uopće, a organizator je udruga Mladi nadareni matematičari »Marin Getaldić«. Njeni su se predstavnici Igor Čanadi, Lea Pančec i Kristijan Fabina tim povodom u Pazinu susreli s ravnateljem Pazinskog kolegija – klasiène gimnazije Ivicom Kordićem i profesorom u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile Šimom Šuljićem, predsjednikom udruge Normala, koja na nacionalnoj razini okuplja osnovnoškolske i srednjoškolske nastavnike matematike.
Na upit zašto su izabrali baš Pazin, odgovaraju da su nakon povezivanja s ovdašnjim ljudima otkrili da je Pazin »fantastično mjesto«, ljeti ovdje nije vruće i nema gužve kao na moru pa se može lakše razmišljati i raditi. Istra ujedno pruža i puno atraktivnih lokacija za izlete.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.