Najavljena „Velika nagrada Pazina“

Na jučerašnjoj press konferenciji održanoj u pazinskom Hotelu Lovac, najavljena je četvrta „Velika nagrada Pazina“. Radi se o jakom međunarodnom boćarskom turniru u parovima, koji će se u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Pazina održati 6. i 7. kolovoza na boćalištima Pazinštine.

Boćarski turnir su najavili Jelsije Jovičić iz boćarskog kluba Usluga, gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, načelnik Općine Cerovlje Emil Daus, dopredsjednik Svjetske boćarske federacije Aleksandar Anzur, Armando Lušetić iz Zajednice sportskih udruga Grada Pazina i direktorica turnira Valentina Prokić.

Turniru će prethoditi kadetski turnir gradova Pazina, Poreča, Buzeta i Rijeke koji će se održati 5. kolovoza na gradskom boćalištu u Pazinu, a na kojem će zaigrati djeca do 14 godina. Jovičić je rekao kako će nastojati da i taj kadetski turnir postane tradicija. „Vjerujemo da mladima treba dati puno prostora za napredak i priliku da izađu u javnost i pokažu što znaju“, kazao je Jovičić.

-Drago mi je da se taj turnir već četvrtu godinu zaredom održava kod nas u Pazinu koji je boćarski grad i da Grad Pazin kao pokrovitelj potpomaže organizaciju tako jakog turnira. Posebno me veseli kadetski turnir, jer bez pružanja šanse podmlatku ne bi bilo ni rezultata seniora; naglasio je pazinski gradonačelnik Renato Krulčić.

Aleksandar Anzur kazao je kako je Pazin još od 80-tih godina poznat na boćarskoj karti Europe i da FIB-a daje podršku ovom turniru, što su i pokazali uvrštenjem turnira u kategoriju „Grand prix“. Poznato je da će Pazin 2012. biti domaćin Europskog prvenstva u boćanju, a organizator ovogodišnjeg svjetskog prvenstva primiti će u rujnu delegaciju iz Pazina koja će tamo prezentirati Pazin kao grad domaćin Europskog prvenstva.

-Čast je biti partnerom ovakvog turnira. Mi smo u Općini zacrtali da Boćanje uz adrenalinske sportove bude sport broj 1 u našoj općini te se nadamo da ćemo uspješno ispuniti sve partnerske obveze; rekao je načelnik Općine Cerovlje Emil Daus. Daus je također najavio da će na otvorenju turnira u kulturno-umjetničkom djelu programa nastupiti Klapa Novačanska kumpanija i Gunjci.

Bogat nagradni fond jamac je da će ljubitelji boćanja u Pazinu moći uživati u nastupima same elite svjetskog boćanja. Nastupiti će boćari iz Slovenije, Italije, Šicarske, Bosne i Hecrgovine, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, a postoje naznake da će doći i poneki par iz Francuske. Prijave su otvorene do 3. kolovoza, a zasad je potvrđeno 50-ak prijava. Očekuje se da će broj prijava premašiti magičnu brojku 100, a maksimalni broj prijava je 128, što je objašnjeno vremenskim periodom i sustavom natjecanja. Preliminacijski dio turnira igrati će se u subotu, dok je finale turnira na rasporedu u nedjelju oko 17 sati. Paralelno sa muškim turnirom igrati će se i ženski boćarski turnir, na kojem se očekuju nastupi igračica iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Pobjednici muškog turnira odnijeti će 12 000 kuna, a svi među 32 najbolje plasirana para dobivaju novčane nagrade. Prijave se primaju do 3. kolovoza, a kotizacija za nastup iznosi 250 kuna.

Naslov pobjednika brane Valter Ivančić iz pazinske Usluge i Alen Guštin iz buzetskog Tria.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.