Najavljena prodaja osam prostora

Pazin - zgrada općineS nedavnim novim raskidom ugovora o najmu broj praznih gradskih poslovnih prostora u starom dijelu grada povećan je na osam, stoga je gradonačelnik Neven Rimanić na prošloj sjednici Poglavarstva kazao da treba razmisliti o njihovoj prodaji.

– Radi se o prostorima u starom dijelu grada, na Starom trgu, u Ulici Velog Jože, Ulice Franine i Jurine te Pristavi prosječne površine od dvadesetak kvadrata, kaže upravni referent za pravne i opće poslove gradskog komunalnog odjela Irenko Pilat.
Dio poslovnih prostora prazan je već neko vrijeme, dio radnji preselio se u novu poslovnu zgradu Pasaj, a dio je nedavno otkazao najam. Inače, Grad je vlasnik 80-ak poslovnih prostora u gradu, ali drugdje nema većih problema pri iznajmljivanju. Doznajemo da će o prodaji praznih gradskih poslovnih prostora u četvrtak raspravljati Gradsko poglavarstvo.

– Daljnje smanjenje cijene zakupa trenutno je za Grad nefunkcionalno, pa ćemo vjerojatno do konca godine prostore prodati, rekao je Rimanić te dodao da se na svakom zasjedanju Poglavarstva u posljednje vrijeme raskidao ugovor s pojedinim zakupcem čemu je djelomično uzrok otvaranje poslovne zgrade Pasaj u centru grada.

– Prethodna iskustva s prodajom poslovnih prostora u starom dijelu grada pokazuju da su se te radnje održale, kaže Rimanić.
Član Poglavarstva Dragutin Bravar na istoj je sjednici predložio da se u prazne prostore smjeste dvije državne službe: pazinska Stočarska služba Hrvatskog stočarskog centra te Hrvatski zavod za poljoprivrednu i savjetodavnu službu. Rimanić vjeruje da će se izvršiti preseljenje iz privatnog prostora tvrtke Tinal d.o.o. u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda u neki od gradskih poslovnih prostora koji se ne uspiju prodati.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.