Najbolja amaterska kazališta ovoga vikenda igraju na sceni Spomen doma u Pazinu

Četvrtu godinu zaredom Pazin je domaćin najboljim hrvatskim amaterskim kazalištima koja će izvrsnim predstavama od 11. do 13. svibnja na sceni Spomen doma animirati pazinsku publiku.

U Pazinu će, kao i dosadašnjih godina, biti održan prvi dio 58. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, dok će drugi dio biti održan u Vodicama, od 25. do 27. svibnja 2018.

U šestodnevnom festivalskom programu u Pazinu i Vodicama nastupit će 23 najbolja hrvatska amaterska kazališta i skupine koje su, od ukupno 167 prijavljenih, stručnim odabirom eminentnih hrvatskih kazališnih djelatnika – izbornika Festivala, izborile nastup na ovogodišnjem FHKA-u.

U PAZINU 10 BESPLATNIH PREDSTAVA ZA SVAČIJI UKUS

Brojni zaljubljenici u kazališnu umjetnost stat će na scenu pazinskog Spomen doma i pružiti pazinskoj publici bogati kazališni program. Tijekom tri dana, od 11. do 13. svibnja, pazinska će publika imati priliku pogledati čak 10 izvrsnih predstava, a ulaz na sve predstave bit će BESPLATAN.

Amaterska kazališta i skupine iz Rijeke, Pakraca, Zeline, Šibovca, Novog Marofa, Petrinje, Koprivnice, Zaboka, Peteranca i Novigrada izvest će predstave različitih poetika, a program nudi predstave za svačiji ukus.

Festivalski program i sve pojedinosti o predstavama dostupne su u PROGRAMSKOJ KNJIŽICI FESTIVALA na: goo.gl/jmVjGg

U petak, 11. svibnja 2018., nakon svečanog otvaranja Festivala s početkom u 17:30 sati, koje će nastupom uveličati Mješoviti pjevački zbor „Roženice“, na sceni Spomen doma nastupit će Glumačka sekcija KPD-a „Sloga“ iz Pakraca s predstavom „Roza roz“. Predstava je namijenjena višim razredima osnovnih škola te srednjoškolcima, ali i svoj zainteresiranoj publici koja želi pogledati poučnu predstavu o svijetu mladih u današnjem vremenu.

U 20:00 h slijedi predstava „Izgubljena savjest“ u izvođenju kazališne grupe Viktora Cara Emina iz Rijeke.

Bogati subotnji program (12. 5.) počinje u 16:00 h s urnebesnom komedijom „Više sreće drugi put“ Zelinskog amaterskog kazališta ZAMKA. U 17:30 slijedi predstava „Intervju“ Dramske skupine Češke besede Šibovac, a u 18:15 h publika će moći pogledati predstavu „Flekica“ Dramske družine KUD-a „Marof“ iz Novog Marofa.

U 20:00 h publiku će zasigurno zabaviti „Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ u izvođenju mladog ansambla Dramskog studija „Petrinjski akordi“.

U nedjelju, 13. svibnja festivalski program počinje u 12:00 h s predstavom „Majčin pepeo“ Udruge za promicanje kreativnih aktivnosti ERROR iz Novigrada. U 14:00 na scenu Spomen doma stupa Dramski studio Ludens teatra iz Koprivnice s predstavom „Ispod površine“. U 15:30 slijedi komedija „Zemlja“ u izvođenju Dramske udruge „Kaj“ iz Zaboka.

Pazinski festivalski program zatvorit će KUD „Mudlin“ iz Peteranca s predstavom „Učitelj“ koja igra u nedjelju u 17:30 h.

Svih 6 festivalskih dana u Pazinu i u Vodicama pratit će stručno Prosudbeno povjerenstvo u sastavu Jasna Palić Picukarić, glumica Zagrebačkog gradskog kazališta Komedija, istaknuta redateljica i dramska pedagoginja Marina Petković Liker i kazališni kritičar Igor Ružić.

Po završetku svakoga dana Festivala održavat će se okrugli stolovi članova Povjerenstva i sudionika.

Odlukom Povjerenstva u završnici Festivala u Vodicama će 27. svibnja najboljim skupinama biti dodijeljene festivalske nagrade:

Nagrada za najbolju predstavu, za najbolju režiju, najbolji novi dramski tekst, glavnu i sporednu mušku i žensku ulogu, za njegovanje kulturne baštine i za inventivnost.

Materijalnu potporu Festivala u organizaciji Hrvatskog sabora kulture osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Pazin, Turistička zajednica Središnje Istre, Šibensko-kninska županija, Grad Vodice i Turistička zajednica grada Vodica. Vrijednu suorganizaciju i ove godine pružit će POU Pazin, POU Vodice te Maistra d.d. kao suorganizator i sponzor.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.