Najbolja čeripnja gračaških speleologa

Originalna zamisao pazinske udruge 5R da svoj projekt “Potok znanja” obogati prvim Čeripnja-festom na livadi Krivača u dolini Pazinčice, dvjestotinjak metara nizvodno od Zarečkog krova, oduševila je sedamdesetak Pazinaca koji su prošlu subotu odlučili provesti družeći se u prirodi na ovoj manifestaciji.

Članovi udruge prethodnih su dana temeljito očistili Krivaču od skoro neprohodnog šiblja i tako stvorili prostor ne samo za Čeripnja-fest nego i za buduće društvene aktivnosti.

Od ranog prijepodneva sedam prijavljenih ekipa pripremalo je svoje čeripnje, čistilo i sjeckalo meso, povrće, začinsko bilje, a onda su u isto vrijeme sve čeripnje položene na ložišta i prekrivene žarom.

Kako su natjecatelji donijeli čeripnje raznih veličina, manje su bile gotove za dva, a veće za tri sata, a dok su se čeripnje pekle, natjecatelji i publika mogli su promatrati zanimljivu demonstraciju rada na lončarskom kolu Henryja Marića iz Puntere, koji je pred promatračima napravio jedan veliki glineni lonac, te jednu bukaletu.

Pečene su čeripnje zatim prošle kroz strogi degustacijski test publike, i na kraju je najboljom proglašena ona koju je pripremila ekipa Spelološkog društva Gračišće, za koju se nastupali Nevio i Vedran Putinja te Dino Miletić.

Samo bod manje od njih dobila je ekipa Ježenja, dok je trećeplasirana bila ekipa Cerovlja. Nastupile su još ekipe iz Rijeke, Stancije Pataj, te dvije pazinske ekipe.

Projekt “Potok znanja”, kako nam prenosi Irina Kivela iz udruge 5R, nastavlja se sljedeći vikend kada će pazinska djeca biti gosti Motoun Rancha i tamo se okušati u jahanju, prvog vikenda u rujnu će od supetarskog travara Franka Zgrablića učiti o ljekovitom bilju, a tijekom rujna svake će se srijede u pazinskoj Gradskoj knjižnici u sklopu ovog projekta prikazivati filmovi ekološke tematike.

glasistre.hr

4 komentara na “Najbolja čeripnja gračaških speleologa”

 1. svasta napisao:

  Speleolog Nevio Putinja ????

  1. Brljafa napisao:

   E, speleolog da, nego si ti i slični…

 2. solomon napisao:

  rendžer s sirovin kumpirima!

  1. Brljafa napisao:

   i ti znaš ča su rendžeri i sirovi kumpiri…..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.