Najbolje klobasice ima Otavio Pamić

2Otavio Pamić iz sela Pamići ima najbolje domaće kobasice na Supetaršćini ove sezone, odlučio je žiri na drugom ocjenjivanju domaćih istarskih kobasica u Svetom Petru u Šumi. Ovim lokalnim ocjenjivanjem Supetarci se tematski pripremaju za predstojeću veliku manifestaciju, drugi međunarodni sajam “S klobasicom u Europu” koja će se održati 15. i 16. veljače na kojoj će se ocjenjivati kobasice registriranih proizvođača iz cijele Istre, ali i iz drugih krajeva Hrvatske i inozemstva.

Drugo mjesto osvojio je Renato Pamić iz sela Slavčići, treće Marija Bratulić iz sela Gljuščići, a ocjenjivalo se ukupno 12 uzoraka. Na ovo su se ocjenjivanje primale domaće suhe istarske kobasice proizvedene na području općine Sveti Petar u Šumi, u pravilu od domaće sirovine, a ocjenjivački žiri imao je 15 članova, što domaćih, što gostiju, među kojima su bili i profesionalni pršutari i kobasičari iz drugih dijelova Istre, kao i županijski pročelnik za poljoprivredu Milan Antolović te predsjednica Udruge senzornih analitičara istarskog pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda Blanka Sinčić Pulić.

Ocjenjivanje je upriličeno u pred neki dan službeno otvorenom agroturizmu “Botra Marija” obitelji Bratulić u Gljuščićima, pa je u dvostrukoj ulozi domaćina supetarski načelnik Mario Bratulić na početku ocjenjivanja uz zahvalu svim proizvođačima koji su donijeli svoje kobasice na ogled naglasio kako se, bivajući domaćinima međunarodne smotre “S klobasicom u Europu” Supetarci moraju trsiti da i u kućnoj proizvodnji za vlastite potrebe imaju kobasice vrhunske kvalitete.

Milan Antolović je pak najavio i dalju podršku Istarske županije ovako izvrsnoj manifestaciji kao što je “S klobasicom u Europu”, te najavio da i istarska kobasica kreće putem zaštite oznakom izvornosti, putem kojeg je istarski pršut već uspješno prešao.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.