Najbolje rangirana lokalna ideja „Potok znanja“ stiže iz Pazina

„Potok znanja“, „More nije smetlište“  i „Psi izviđači- dogs scouts“, tri su najbolje lokalne ideje u travnju kreativnog natječaja „Imaš ideju?“.  „Internet razmjena školskih udžbenika“, „Besplatni prijevoz putnika, u gradskom i prigradskom autobusnom prometu“ te „Zeleni automobil“, tri su najbolje rangirane nacionalne ideje našeg natječaja, odlučili su građani.

Jučer u ponoć završen je drugi krug glasanja, proteklih se dana glasalo na našim Internet stranicama, putem „zelenog telefona“ te Ladonjinog call centra. Sveukupno je glasalo 11.588 građana, i izuzetno smo zadovoljni odazivom, budući da je u odabiru najbolje lokalne ideje u ožujku sudjelovalo 6.830 ljudi. Povećanje je to od gotovo 59 posto, koje pokazuje da građani žele sudjelovati u takvim kreativnim projektima. Dokaz je to da je Ladonja prepoznata ne samo na regionalnoj nego i na nacionalnoj razini, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare Tatjana Galić.

Najbolje rangirana lokalna ideja „Potok znanja“ predlagateljica Irine Kivela Ukotić i Irene Kotiga (Udruga 5R) dobila je sveukupno 1.479 glasova, samo nešto manje, odnosno 1.256 glasova dobila je ideja „More nije smetlište“ iz Rovinja. Ideju koja stiže iz Fažane „Psi izviđači – dogs scouts“ izabralo je 949 građana.

Najbolja nacionalna ideja stiže iz Jadranova, radi se o projektu „Internet razmjene školskih udžbenika“, a za nju je glasalo 6.856 građana, što je zaista impozantna brojka. Drugoplasirana nacionalna ideja „Besplatni prijevoz putnika, u gradskom i prigradskom prometu“ dobila je 1.897 glasova, dok je treća dobra ideja po nazivom „Zeleni automobil“ iz Rijeke dobila 1.691 glas.

Druženje s nagrađenima kao i sa svima onima koji se žele priključiti bit će u subotu 14. svibnja s početkom u 10.30 sati u galeriji „Cvajner u Puli“. Osim druženja bit će organiziran i okrugli stol na temu inovativnosti i kreativnosti. O toj zanimljivoj temi razgovarat će i zanimljivi gosti Vesna Alaburić, odvjetnica iz Zagreba, Sandra Švaljeg, ravnateljica Ekonomskog instituta, Robert Raponja, režiser i kazališni pedagog, te Plinio Cuccurin, predsjednik Ladonje. Moderator programa bit će poznati voditelj Mario Battifiaca.

Više o ideji “Potok znanja” možete pročitati na ovim stranicama http://ladonja.org/potok-znanja/

ladonja.org

2 komentara na “Najbolje rangirana lokalna ideja „Potok znanja“ stiže iz Pazina”

  1. kj napisao:

    bravo Irina :-)

  2. d napisao:

    Bravo Irina i Irena! :*

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.