Najbolji sportaši Pazina u 2013.

najbolji_sportasi_pazin_2013I u velikoj dvorani Spomen doma u Pazinu, u organizaciji Zajednice sportskih udruga, održana je tradicionalna godišnja svečanost proglašenja najboljih pazinskih sportaša u 2013. godini.

Rezultati su bili zapaženi, no oni brdske biciklistkinje Dubravke Družeta, boćara Ninija Stranića, njegovih klupskih kolega boćara Trio Pazina te košarkašica Pazina izdvojili su se kao najuspješnijima i osigurali njihovim kreatorima da na fešti pazinskog sporta ponesu titule najboljih u četiri prestižne kategorije, sportašica, sportaš, momčad i ekipa.

Čekala je svoj trenutak i dočekala Dubravka Družeta, članica Biciklističkog kluba MTB Istra Pazin. Članica hrvatske MTB reprezentacije minule se godine okušala na EP-u u spustu 4X gdje je zauzela odlično peto mjesto, a zapaženo ostvarenje imala je također na EP-u u disciplini spust DHI gdje je osvojila sedmo mjesto. U domaćoj je konkurenciji pak bez premca.

Muški dio večeri obilježili su boćari Trio Pazina pokupivši vrhnje u boje kategorije, pojedinačnoj i ekipnoj. Za najboljeg sportaša okrunjen je mladi Nini Stranić koji se pored klupskih nastupa istaknuo i u mladoj reprezentaciji Hrvatske koje je stalni član. Kruna uspjeha došla je na kraju sezone u Francuskom Martiguesu, gdje je održana svjetska boćarska smotra na kojoj se se suigračem iz reprezentacije Marinom Ćubelom okitio brončanom medaljom.

Kolijevka boćanja živi taj sport punim plućima. Boćari Trio Pazina u najvišem hrvatskom razredu odlično plove. Lani su imali najuspješniju sezonu u povijesti kad su samo bod ostali kratki za prvakom i na kraju bili treći, a na ove su zimske ferije otišli kao četvrti tekuće ligaške sezone.

Što se tiče pazinske ekipe, tu košarkašice Pazina još uvijek nemaju prave konkurencije. Tako su teći put za redom proglašene prvim damama večeri organizirane u čast pazinskih sportaša. Rezultati su također gotovo preslika onima od godinu prije. Neprikosnovene i nedodirljive u županijskim prvenstvima te onim regionalnim u svim kategorijama te odličan nastup u B-1 ligi gdje su lani ipak morale prepustiti prvo mjesto i završiti kao druge.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.