Najjači toplinski udar stiže poslije 15. kolovoza, kiše ni za lijek

Nakon 15.08.2012. izgledan je novi jači toplinski udar, možda i najjači ovog ljeta. Dobar dio Europe zagrlio bi vruć afrički zrak, a kiša nije ni na vidiku, prognoziraju uIstrametu.

Vruće i vrlo vruće te suho vrijeme nastavlja se. Ova nevjerojatna vremenska slika koja se posljednjih mjeseci bilježi na području Istre poprima sve ekstremnije vrijednosti. Zemlja je žedna, polja su presušila, a mjere redukcije vode na snazi su tri tjedna. Iz Istarske županije nedavno su izvijestili kako su mjere redukcije dovele do uštede vode od 15 posto, a voda je zbog nesavjesnosti isključena 30-orici Istrana. Razina akumulacije Butoniga na najnižim je rekordima, a opada za otprilike pet centimetara dnevno.

Dnevne temperature zraka i dalje su iznad 30 stupnjeva, a prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, do srijede možemo očekivati za koji stupanj niže temperature.

Biometeorološke će prilike u idućim danima biti povoljne što će većini ljudi donijeti miran san i dobro raspoloženje. Međutim, upozorava se na zaštitu od visokih temperatura i UV zračenja. UV indeks je umjeren do visok, a takav će se zadržati i u idućim danima.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.