Najmlađi folkloraši nastupili po prvi puta

Sinoć je u prostorijama Folklornog društva Pazin održan Božićno-novogodišnji koncert najmlađe sekcije pazinskih folkloraša kao predstavljanje svog dosadašnjeg rada i poklon roditeljima, prijateljima i građanima. Folkloraše je posjetio i Djed Božićnjak koji je svima podijelio poklone.

Koncert je započeo Mantinjadom koju su na velikoj i maloj roženici izveli Katarina Bertoša i Vanja Marić, mladi svirači narodnih instrumenata.

Od plesača, najprije su se predstavili najmanji, djeca dobne starosti od tri do sedam godina, otplesavši Balun i Rašpu. Mlade plesače uvježbala je njihova voditeljica Irena Šestan, a glazbenu pratnju su činili na mihu Antonio Simić, na harmonici Guido Fabris, a na bajsu Marko Pernić.

Da Folklorno društvo Pazin ne njeguje samo tradiciju Istre već i ostalih krajeva, pokazali su članovi koji plešu već nekoliko godina, s plesom Gorenjska polka, nakon kojega su se opet vratili u Istru s plesovima Promjena, Dolenjski valcer i Istarska polka.

Svoj prvi nastup imala je i mlada sviračica bajsa Laura Benčić, koja je uz pratnju svog voditelja Marka Pernića na harmonici, odsvirala starinski ples Sette passi. Još jedna mlada sviračica bajsa, Alanis Lušetić, koja je svoj prvi nastup imala ove godine na susretu mladih svirača u Grimaldi, predstavila se, uz pratnji violine, starinskom polkom.

Za kraj, nastupila je treća grupa – novih članova koji su se pridružili ove godine, koji su uz pomoć starijih članova otplesali Sette passi, Rašpu i Balun.

No, ovdje priči nije bio kraj. Dok je publika oduševljeno aplauzom pozdravljala sve izvođače, u prostorije je došao Djed Božićnjak s punom vrećom darova. podijelio je poklone svim folklorašima, a sve posjetitelje pozvao na zakusku.

Fotke pogledajte ovdje: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.214688381945533.52583.122405014507204&type=1.

Društvo ne trebamo posebno predstavljati, jer je prisutno na gotovo svim važnijim događajima u gradu i izvan njega. I ove 2011. godine bili su izuzetno aktivni, dječja sekcija društva sudjelovala je na: Izboru sportaša godine, Fažanskom Tancu, 14. Šlinganim danima u Varaždinskoj županiji, na večeri folklora, posjetili su domove umirovljenika u Novigradu i Pazinu, dočekali su kinesku delegaciju u kući za pisce,  mladi svirači sudjelovali su na susretima svirača „Supci pud mavricun“ u Grimaldi i „Z bajson u Draguć“, sudjelovali su na radijskim i televizijskim emisijama, no valja spomenuti da su, osim spomenutih nastupa, zaplesali i zasvirali u više navrata tijekom ove godine kako u svom gradu, tako i u ostalim gradovima i Općinama u našoj Županiji, ali i  izvan granica naše domovine.

Članovi FD Pazin žele se zahvaliti svojim sponzorima, raznim institucijama i tvrtkama, jer za rad udruge, uz volju i upornost potrebna je i financijska sigurnost i potpora, pa najmanje što se može učiniti u znak zahvale je da ih se spomene. To su : Grad Pazin, Istarska Županija,  Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Istarske županije,  Općine: Cerovlje, Pićan, Sveti Petar u Šumi, Lupoglav, Cesta Pula, Učka konzalting, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Bažon, Vina Bažon,  Bistro “Nino”, Pro-Music Pazin, Auto servis “Dado”, “Kolači Antica”. Članovi se zahvaljuju i svojim medijskim pokroviteljima: Radio Istri, Radio Pazinu, TV Istri, TV Novoj, Glasu Istre, te „iPazin net portal-u”.

SF / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.