Najmlađi pazinski košarkaši na Sončekovom danu u Novoj Gorici

2Na 17. Sončekovom danu, međunarodnoj dječjem košarkaškom turniru koji se tradicionalno svake godine početkom prosinca održava u slovenskoj Novoj Gorici, pazinski klub Ghia Staff nastupio je s tri ekipe, a pjesma u autobusu na povratku najbolje je oslikala raspoloženje doživljeno na turniru.

Najstarija ekipa, godišta 2001. i 2002. uzela je mjeru ekipama Ardite iz Italije i kragujevačkom Radničkom. U posljednjoj su utakmici izgubili sa sitnom razlikom od celjske Pivovarne Laško, čemu je najviše kumovala velika pauza između utakmica, pa su na kraju ipak morali čestitati vršnjacima iz Celja na boljem rezultatu, no svejedno ostavili su izvrstan dojam. Momčad je predvodio Dario Lukšić, a igrali su Petar Berton, Guido Guštin, Marko i Luka Krulčić, Tin Baća, Paolo Ančić, Donald Fabris, Luka Zajc i Leon Lukšić

Dvije godine mlađa ekipa pod vodstvom trenera Nevija Ferenčića, desetkovani izostankom nekolicine najboljih igrača, igrali su sa nešto manje uspjeha ostvarivši jednu pobjedu i tri poraza. Pobijedili su Šentjur, a izgubili od slovenskog prvaka Union Olimpije, Miklavža iz Maribora i tršćanskog Dom Bosca. Igrali su Matteo Udovičić, Endi Bošnjak, Stefano Ferenčić, Erik Fonović, Endi Bošnjak, Vid Borna Erniša, Luka Jakovljević, Bartol Maretić, Ethien Šimac i Marko Pilat.

Pazinski je klub nastupio i s najmlađim 8-godišnjacima pod vodstvom Tanje Ančić, i iako se od njih to nije očekivalo jer su nekima to bile prve odigrane utakmice – vratili su se u „srce Istre“ s ostvarene tri pobjede i jednim porazom. Ova se je skupina igrala prema pravilima mini basketa – što znači puno manji teren i niži koševi, od onih na koje su inače bili naviknuti trenirati. Najprije su igrali protiv ekipe novogoričke OŠ Marije Štrukelj i pobijedili 9-6. Nakon toga su pružili najjači otpor od svih ekipa podmlatku „zmajčeka“, no Union Olimpija se je ipak pokazala prejakom uz finalni rezultat 4-17. Nakon toga su karakterno i borbeno igrali protiv Portoroža, ne dopustivši svojim vršnjacima niti jedan koš u prvom poluvremenu, a u drugom su samo povećali razliku do konačnih 7-1. Identičan je rezultat bio i u posljednjoj utakmici protiv Unione ginnastica goriziana. Osim što je ekipu vodila trenerica, dečke je pojačala i Luana Lukšić, koja se je pokazala i vrlo preciznom te postigla nekoliko koševa. Uz nju su nastupili Martin Tomišić, Ian Juričić, Petar Rabac, Jakov Finderle, Entoni Žufić i Massimo Ivić.

Na ovakvim turnirima najmanje su bitni rezultati već druženje i stjecanje ljubavi najmlađih polaznika prema košarci, a gromoglasna pjesma i izvrsno raspoloženje odjekivalo je cijelim putem povratka kućama.

KK Ghia Staff

1 komentara na “Najmlađi pazinski košarkaši na Sončekovom danu u Novoj Gorici”

  1. Anonimno napisao:

    Bravo mališani!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.