Najveći aplauz baroknoj suiti

LGP 2011Sinoć se u župnoj crkvi Sv. Nikole u Pazinu održao tradicionalni uskrsni koncert Limene glazbe Pazin. Pred oko 150 posjetitelja limenjaci su zajedno sa svojim gostima upriličili prikladan i zanimljiv program.

Koncert su otvorili Schubertovom “Ave Marijom”, nakon koje je uslijedila Patetična sonata L. v. Beethovena. Muzika za kraljevski vatromet unijela je dinamični duh što je publika prepoznala nagradivši ih aplauzom.

Prva gošća bila je Antonela Malis, sopran, članica Hrvatskog društva glazbenih umjetnika, koja je zajedno s Barbarom Stihović na glasoviru i Vlarijelom Kocijančićem na trubi, izvela Mozartovu “Laudate domhinum”, a potom samo uz klavirsku pratnju skladbu “Halleluja”, također W. A. Mozarta.

Kako bi se članovi limene glazbe dovoljno odmorili za drugi dio svog koncerta, na red je došao i mladi profesor gitare, Dario Budicin, koji je izveo skladbu “Sonate K. 208”, D. Scarlattija. Pridružila mu se zatim Katja Pernić, učenica 2. razreda srednje glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov u Puli, te su zajedno publici poklonili 2. stavak “Palermo” suite “Buenos Aires” skladatelja M. D. Pujola.

Drugi dio koncerta Limena glazba Pazin započela je, u nešto smanjenom sastavu kako nebi nadglasali vokalnu solisticu, zajedničkom izvedbom skladbe “Ave Maria” C. Gounoda koju je s njima otpjevala sopranistica Antonela Malis, te narodne skladbe “Kraljice neba”, u istom sastavu. Za kraj je ostavljena Barokna suita T. Huggensa za čiju su izvedbu limenjaci bili posebno nagrađeni.

Dirigent Limene glazbe Pazin, Robert Rosanda, poželio je svima Sretan Uskrs i zahvalio se Barbari Stihović koja je višegodišnja gošća i prijateljica limene glazbe posebno istaknuvši da bez nje koncert nebi bio isti. Zahvalio se zatim i svim solistima, Barbari, Antoneli i Katji, koje su zatim dobile prigodne bukete.

Za bis je ostavljena skladba “Halleluja”, ali ovoga puta u punom sastavu limene glazbe, i bez sopranistice Antonele.

AR / iPazin.net

© iPazin.net portal 2001. - 2024.