Najveću ribu upecao Zdenko Horvat

cerovlje1.jpgObilna kiša i ekstremni vremenski uvjeti nisu spriječili održavanje ribičkog natjecanja u pecanju udicom na plovak, kojeg pod nazivom Memorijal “Mijo Kereži” tradicionalno u povodu Dana Istarske županije već jedanaest godina organizira istarska županijska podružnica UHDDR-a.

Natjecanje je minule subote na barama kod Cerovlja okupilo 54 ribiča iz organizacija i podružnica UHDDR-a iz Pule, Vrsara, Umaga, Marčane, Labina i Poreča, HVIDR-e iz Labina i Pule, UHBDR-a 154. brigade iz Umaga i Pule, a posebni gosti natjecanja bili su članovi ŠRD-a Amfora iz Fažane.

U ekipnoj konkurenciji prvo je mjesto osvojila ekipa UHDDR-a iz Pule, drugo mjesto pripalo je UHDDR-u iz Vrsara, dok su treće mjesto osvojili ribiči HVIDR-e iz Pule. Najveću ribu, babušku od 826 grama, upecao je Zdenko Horvat iz ekipe pulskog UHDDR-a.

Ovo natjecanje, koje iz godine u godinu okuplja sve više ribiča iz istarskih udruga proizašlih iz domovinskog rata, održava se u spomen na časničkog namjesnika pješaštva Miju Kerežija, koji je poginuo u akciji Oluja 6. kolovoza 1995. godine na Grahovom polju. Prvih šest “Memorijala Mijo Kereži” održano je na rijeci Mirni, a posljednjih pet na barama u Cerovlju, uz pokroviteljstvo Istarske Županije, Ministarstva obitelji, branitelja i medugeneracijske solidarnosti, te Pule, Umaga i Vrsara, uz organizacijski angažman i pomoć članova UHDDR-a iz Vrsara i Pule te pazinskog Športsko-ribolovnog društva Pazinčica.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.