Naknada za korištenje prostora u vojarni – 1kn po metru kvadratnom

foto: Glasistre.hrPazinsko gradsko poglavarstvo je svoju 104. sjednicu održalo u prisustvu redovitog trojca, gradonačelnika Nevena Rimanića, Ferdinanda Tončinića i Krešimira Marečića. Renato Krulčić se ispričao bolešću, a Dragutin Bravar poslovnim obvezama. Na dnevnom se redu našlo 12 točaka različite tematike iz djelokruga rada Poglavarstva.

Prihvaćen je Izvještaj o provedenom natječaju za prodaju nekretnina u vlasništvu Grada Pazina kojim je na prodaju ponuđeno 6 nekretnina na području K.O. Pazin i dvije na području K.O. Beram. Za dvije nekretnine na području K.O. Pazin nije bilo ponuda, dok je jedna bila nevažeća budući da ponuđač nije priložio svu potrebnu dokumentaciju,a ponudio je i cijenu nižu od početne.

Zbog povećanog interesa roditelja djece za 8,5 satne programe dječjeg vrtića kao i izmjena u načinu sufinanciranja prihvaćen je nacrt novog Sporazuma o sufinanciranju djelatnosti Dječjeg vrtića „Olga Ban“ koji će stupiti na snagu nakon što ga prihvate Općine na području kojih vrtić djeluje.

Poglavarstvo je utvrdilo i obrazac Ugovora o korištenju prostora u bivšoj vojarni „Veli Jože“ koji će se potpisati sa svakim pojedinačnim budućim korisnikom prostora u vojarni. Ugovori će se sklapati na rok od 5 godina, naknada za korištenje prostora iznositi će jednu kunu po četvornom metru, dok će korisnici sami plaćati režijske troškove. Za uređenje odnosno adaptaciju prostora korisnici će morati ishodovati suglasnost gradske tvrtke „Pazin“ d.o.o.,a bez prava na povrat uloženih sredstava.

U Upravno vijeće Javne vatrogasne postrojbe Pazin Poglavarstvo je imenovalo Franka Ladavca iz redova djelatnika Vatrogasne postrojbe Pazin, budući da jedan od članova vijeća odlazi u mirovinu.

I na ovoj je sjednici udovoljeno nekoliko zamolbi za financijsku pomoć.
Sandiju Blagoniću koji će za potrebe svog magistarskog rada provoditi istraživanje istarske dijaspore u SAD-u dodijeljena je financijska pomoć od 2.000 kuna.
Istim iznosom sufinancirati će se prijevoz pazinskih umirovljenika na liječenje u Istarske toplice.
Maturalne zabave učenika GSŠJD koje će se nakon nekoliko godina ponovno održati u Spomen domu 9. i 16. veljače poglavarstvo je pomoglo sa 3.500 kuna.

Jednom poljoprivrednom proizvođaču izdana je suglasnost za dodjelu županijskog kredita u iznosu od 290.000 kuna za izgradnju plastenika.

Dario Brajković
„Radio 052“

15 komentara na “Naknada za korištenje prostora u vojarni – 1kn po metru kvadratnom”

 1. Anonimno napisao:

  Opet nema Bravara!

 2. ...no comment napisao:

  o vojarna super.. samo će udrugama bit malo šoldi za to renovirat..forši za jeno 10 let ćeju finit i uselit… ali neće rivat jer samo na 5 let potpisuju ugovor?????

 3. Anonimno napisao:

  E da su barem sa g.Šehanovićem potpisali takav ugovor…

  Sad se s ovakvim uvjetima junače na udrugama koje su ionako dekintirane a kad je trebalo dobro ispregovarati i dati u najam ,pa makar za samo jednu kunu po kvadratu veliku zgradu i učenički dom te osigurati stalne prihode gradskoj blagajni od strane Veleučilišta u Rijeci onda ništa.Onda poklonit ako treba. Jadno. Ali sad imamo fax.Oni su ga doveli u Pazin.Pod svaku cijenu.Fuj.

  1. Anonimno napisao:

   kemu je u intersu fax u Pazinu? Jusufu ili Pazinu?

  2. Anonimno napisao:

   to bi bilo oko 3000 kn mjesečno, velika stvar za gradski proračun. uostalom oni će investirat minimalno 10 miliona kuna u te zgrade za razliku od udruga

 4. uuu napisao:

  Fax je ok. samo da li će se učenički dom moć koristit i za ostale potrebe.
  Da li će kod nekih događanja gdje trebaju učesnici boravt dan-dva u Pazinu tamo moć prespavat, ili će se udruge morat snalazit -ne održavat programe ili plaćat smještaj???? samo je pitanje iz kojih izvora financiranja.

 5. lolo napisao:

  Ajojjj, 1 kn po kvadratu za dekintirane udruge. Mislim da će biti problema. Nedavno je gradonačelnik izjavio da je grad Buzet dobal model i primjer financiranja i razvoja grada središnje Istre (za razliku od obalnih gradova kade ima šoldiiiii!). Možda da on njih tamo pita??!!! Pa nek primjeni na nas u Pazinu aš udruge i društva u Buzetu ne plaćaju najam… Jabuka – izvana zrela, a iznutra – trula…..

 6. centar napisao:

  Nisam siguran u kakvom su stanju predavaonice sad.
  Ja bih volio predavati na tom veleučilištu u Pazinu!

  1. lik iz bajke napisao:

   centar ti si aš

   1. Anonimno napisao:

    aš od kop

 7. Anonimno napisao:

  vječito gruntanje i prigovaranje!!!
  ako je koja udruga iole ozbiljna i želi radit onda će se snać i nać tu jednu kunu po kvadratu. jer to i nije neka lova. ako npr. ima prostor od 20 kvadrata to GODIŠNJE iznosi 240 kuna. ča je to problem? onima koji čekaju da im sve padne s neba očito je, a oni koji žele radit valjda tu siću moru nać. dobar dio udruga se financira iz proračuna, nije to neka lova ali ipak. živimo u vremenu tržišta pa bi se forši moglo malo poradit na marketingu i sami zaradit koju kunu!?!

  do sad je bi problem prostor, sad kad ima prostora i kad se dijeli je problem najamnina, kad se usele u vojarnu, bit će problem režije….a da se ki ulovi i počne nešto delat pa rješavat probleme umjesto vječnog prigovaranja?

  pitanje je zašto se za fax ne primjenjuje ista cijena? super je ča imamo konačno di studirat, a da ne moramo ić van pazina, ali zašto naši poglavari nisu primijenili isto mjerilo i na Veleučilište? / forši zna Bravar? :-) /

 8. uuu napisao:

  Ma ni problem u 1 kuni problem je u adaptaciji prostora koji je grozan i treba puuuuuno love za ga uredit (mislim za udruge koje dobivaju cca 30.000 kuna godišnje naravno neke puno manje neke puno više).
  A imam prijedlog ako ima u proračunu toliko viška moga bi grad financirat materijal a udruge sa radnom snagom i svi zadovoljni, jer i tako je to gradski prostor.

 9. Anonimno napisao:

  ma ljudi, treba Bravara pitat da malo sponzorira udruge. kad već ne dela svoje delo u poglavarstvu vjerojatno mu privatni business gre bolje pa mu to ne bi bi problem. a forši bi dobi nove glasače na slijedećin izborima?!?

 10. uuu napisao:

  ne da on nikad niš, prava škrtica

 11. ajme meni napisao:

  Vidjevši plan financijranja gradskih udruga na stranici grada došli smo do zaključka da jedino sportske udruge (nogomet, košarka..) bi mogle financirat popravke prostora u vojarni dok udruge u kulturi sa onin ča su dobile od grada nikako.. Pa kad će se grad malo više posvetit kulturnim događanjima te bit malo darežljiviji prema nekim udrugama jer i tako i tako bez njih nema niti jednog važnijeg događanja u našem gradu. Samo čekaju da udruge koje djeluju u kulturi nešto naprave i to je to s njihove strane., te sa se hvale kako u Pazinu ima događanja…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.