Nakon 20 godina ugostiteljski objekt u Kaštelu

2Nakon 20-godišnje stanke pazinski Kaštel konačno je dobio ugostiteljski objekt u svome prizemlju, točnije Sobu Julesa Vernea, koja će biti otvorena od 10 do 18 sati svakog dana tijekom cijelog ljeta.

Nakon nekoliko bezuspješnih pokušaja privođenja svrsi prostora bivšeg restorana, prostor je udruzi Istra inspirit ustupila Agencija za ruralni razvoj Istre. Tijekom proljeća je uz pomoć studenata uređen objekt i pribavljene su sve potrebne dozvole, kaže nam tajnica udruge Manuela Hrvatin, koja se trenutno nalazi u inozemstvu pa je promociju nove turističke ponude Pazina najavila za idući tjedan.

glasistre.hr

20 komentara na “Nakon 20 godina ugostiteljski objekt u Kaštelu”

 1. ugostitelj napisao:

  Molit ću lijepo što nudi ugostiteljski objekat u Sobi Julesa Vernea u pazinskom Kaštelu ?

 2. heh napisao:

  kafe, sokiće i ostale stvari…. taman ono ča treba kaštelu i njegovim posjetiteljima. zadovoljan?

 3. nomnom napisao:

  a mogli bi bar do 22,23 radit…ili bar vikendom do onda…

 4. ehe napisao:

  kikiriki, slane koštice, zanimacije;)

 5. . napisao:

  Do 18 sati?

 6. pravo i pravda napisao:

  Gradski prostor koji je dan u najam AZRRI-u, a zatim ga AZRRI daje u podnajam udruzi Istra Inspirit, koja na još neutvrđen ?? način otvara kafić. Pitanje koliko će Grad Pazin uprihodovati od najma prostora u kaštelu? U najmanju ruku za zamisliti se. S druge strane Projekt Istra Inspirit inicijalno financiran javnim novcem Istarske županije (dakle našim novcem), nakon prvobitne afirmacije i potrošenih znatnih sredstava prelazi u ruke udruge …

 7. Gargamel!!! napisao:

  Čini mi se da se to opet netko zafrkava!!!!

 8. ugostitelj napisao:

  heh, priznajem tebi i ostalima da nisam zadovoljan niti s odgovorom niti sa statusom tog prostora zvučnoga naziva.
  Dovoljno govore ovi komentari u prilogu. Netko s odgovornošću za objekat radi nešto što nije u skladu s normativama.

 9. Gargamel!!! napisao:

  BINGO….Taj će prostor u konačnici ići u
  pod,pod,pod,pod,podnajam i postati tvornica čačkalica hahaha.!!!

 10. starr napisao:

  bar ćeju imat općinari i ids-ovci di dobro jest i pit na naš račun

 11. BijesSvevišnji napisao:

  Dajte društvo, već dva dana nema komentara! Stalno otvaram i gledam stranice i nikako da bude još nečeg novog, negativnog. 24 sata će vam oduzet prednost. :)

 12. Nebijes napisao:

  Bijesu jedan… Mi smo svoje rekli. Na redu su oni koji trebaju pojasniti što to čine s prostorom u kojem nisu ispunjeni uvjeti za ovakvu djelatnost. I tko kome što unajmljuje i podnajmljuje. I pokažu dokumente koji im to omogućavaju. I zanima nas naša baština, a ne 24sata i ostale ispraznosti ovoga svevišnjega svijeta.

 13. BijesSvevišnji napisao:

  Je, vi ste svoje rekli i to, ruku na srce, zvuči dosta traljavo. Na veliku žalost mene, a kako čujem iz prve i druge ruke i od znatnog broja čitača ovog portala i posebno ove diskusije, komentari se zasnivaju na fenomenu o važnosti crkavanja susjedovih krava. Tužna poanta je da nemate informacije, još i manje dobrohotnost, ali imate pregršt zajedljivost i jala.
  Ako se malo osvrnemo i pogledamo koji su komentari prevladavali o ovom prostoru ranije, dobrim dijelom vezani na POU (znate li priču o nekadašnjem restoranu?), kukalo se i apeliralo prema gradskoj upravi da taj prostor upogoni i riješi te da se u njemu počnu pružati usluge koje su potrebne, a koje jednim dijelom pokriva sadašnji objekt. Tada su bili nesposobni svi oni koji prostor nisu “riješili”. Naprosto nisu bili “pravi igrači”.
  Nakon niza peripetija, kroatistanskog tipa, prostor je konačno stavljen u funkciju. Naravno, to nije dobro! Ne, to je loše, strašno! I ne samo to, sigurno politička klika mulja s besplatnim ručkovima i večerama, a vjer. si je netko stavio kakov penez u žep u svemu tome. Koji ograničeni um može ovakvo što reći?
  Dao sam si truda pa sam otišao do prostora pred par dana, pogledao ga i porazgovarao s onim tko to vodi. Što se tiče prvoga, dakle prostora, ugodno sam se iznenadio. Što se tiče drugoga, nisam se iznenadio; kroatistan, malograđanština i primitivizam učinili su to da je osposobljavanje ovog prostora i njegovo stavljanje u funkciju proces koji bi bio ravan s daleko kompleksnijim zahvatima, a ne ovom “prčvarnicom”. Zapisao sam si par stvari jer sam očekivao nastavak rasprave ovdje, koja će biti nadasve neargumentirana. I bio sam u pravu.
  Ne primjećujem da se vodilo raspravu o rada npr. Muzeja grada Pazina, njegove ponude i izložbi koje su takve bile još kad sam u vrtiću na izletu prošao tuda prije koje desetljeće. Danas je glavna primjedba “muzeja” da ugost. objekt treba kupiti toaletnog papira za WC jer gosti restorana koriste WC od muzeja. To što su to isto i gosti muzeja koji su redom nezadovoljni i razočarani kako muzejem (muzejima) ili jamom, ha, društvo, koga to briga, jel?
  EMI je sudjelovao dobrano, primarno gunđanjem zaposlenika što zaposlenici te ustanove neće svoje automobilčiće moći parkirati neposredno pred ulaz u Kaštel i time im pada radna efikasnost. Je li se itko ikad od vas pitao čime se bave i da li je ovo ili nešto slično možda u obimu njihovih poslova – kad bi htjeli?!
  … AZRRI se baš sad sjetio nešto raditi u tom prostoru. :)
  Zašto je taj prostor neiskorišten i da li je netko do sada namjerno čuvao prostor da ne uđu neki drugi investitori, o tome bi se isto dalo diskutirati.
  Program Istra inspirita koji je načelno u radnom zadatku mnogih, a kojemu ti i brojniji “mnogi” nisu dali niti prsta pomoći, vjer. je isto gubitak vremena.

  Koji je zaključak? Ima li uopće nešto što valja? Krivi Pedro je onaj tko je, u cijeloj mnogogodišnjoj zavrzlami, odlučio da ipak predmetni prostor kaštela STAVI U FUNKCIJU!
  Zar stvarno ne vidite koliko ste zlobni, a vjerovatno i neinformirani?
  Za kraj, pogledajte npr. ovu raspravu o tom prostoru i komentare “ekonomiste”: https://www.ipazin.net/?p=3903

  1. pravo i pravda napisao:

   Vi ste očito vrlo dobro upućeni u cijelu situaciju, pa pretpostavljam o ovome govorite iz “prve ruke”. Na žalost niste me uspjeli razuvjeriti da u cijeloj ovoj situaciji nešto nije kako treba biti. Naime točno je da je taj prostor u nekoliko navrata bio na natječaju za najam, ali isto tako treba kazati i uvjete koji su bili postavljeni za najam prostora. Vi kao osoba koja je upućena u cijelu situaciju zasigurno to zna. Ovdje se ne radi o tome kome će “crknuti krava” nego naprosto o jednakim pravilima za sve. Ukoliko grad Pazin propiše uvijete kojima zabranjuje davanje gradskih prostora u najmu u podnajam, onda se to mora odnositi na sve. A nisam posve siguran niti koliko ovaj ugostiteljski objekt u ovom obliku doprinosi ukupnoj turističkoj i ugostiteljskoj ponudi grada.

   1. ekome napisao:

    Ne znam detalje, ali ako imaš dokaza o malverzacijama, onda podnesi (anonimnu) prijavu. Krajnje je vrijeme da stanemo na kraj napadanju na vrijedne ljude, iz čiste zavisti i unaprijed nametnute krivice jer “niko ne može pošteno nešto raditi”.

    Ne znam za točno koji objekt u onom dijelu grada je bio problem dug za struju. HEP neda novom najmoprimcu ulazak dok ne podmiri dug prethodnog, što je apsurdno. Tek po isteku 3 godine poništava se dug i novi najmoprimac može ući u prostor bez plaćanja zatečenog duga. Ne znam da li je to bio problem, samo navodim da je to moguće.

   2. BijesSvevišnji napisao:

    Točno je da puno toga nije kako bi trebalo biti. Nije to ništa novo, općenito, nevezano za ovu situaciu ovdje. Slažem se da je puno toga dobroga trebalo biti odrađeno ranije. ALi nije.
    Međutim, pored sve muke i svih interesa do sada, sukoba sto interesa i indolentnosti raznih službenika i nadležnih, poanta je da je takvo što KONAČNO došlo u funkciju. I to je dobro!
    Nemam ništa s tim projektom (srećom), ali mislim da je daleko najvažnije da se nešto pokrenulo, pruža kvalitetnu uslugu, uređen je strašno derutan prostor, prihod je (gospodarstvo), povećava ponudu muzeja, kaštela i grada i to je najvažnija stvar. Inspekcije i nadzor obavljeni, dozvole izdane; to je najbitnije za formalne uvjete ovakvog objekta.
    Informiran se može biti ako se prati članke i materijale o gradskim vijećima i ako vas neka od tema posebno zanima. Nije zamjerka, samo govorim.
    Osim toga, objekt nudi pregršt zanimljivih podataka o Julesu Verneu i njegovim ostvarenjima tako da se naslanja na Dane Žila Verna i programe Istria Inspirita.
    Meni je to super i ne vidim što bi u cijeloj toj priči bilo loše. Šteta da ne dijelite taj stav sa mnom.

  2. kapo napisao:

   to ni jal, to je duboko nepovjerenje ljudi spram bilo kakvih projekata političkih organizacija. imali su 20 godina da sagrade takvu reputaciju, i to su napravili jako dobro.

   1. BijesSvevišnji napisao:

    Dole nije politička stranka već gospodarstvenik, a takve trebamo poticati. Osim toga, imao je sličnih problema i u najmu diska u spomen domu, tako da je odradio svoj križni put, u što ulaze i politička natezanja. Još je i prilično strpljiv. Nek mu je sa srećom, tu i u disku. Radujmo se i mi i zaželimo mu uspjeha.

    1. kapo napisao:

     prosao je kalvariju jednom, bilo mu je dosadno pa je htio proci jos jednu kalvariju :) meni je to malo tesko povjerovati…mozda je to cak i dobro, ali me ni najmanje ne cude negativne reakcije, koje ne bi bas stavio u kategoriju jala

    2. gospodarstvenik napisao:

     Gospodarstvenik od dole zasigurno nije prvi kome je ta ideja pala na pamet, ali drugi nisu imali tu sreću da ih “politika” blagoslovi i dozvoli ono što drugima brani. Ovdje se, ponavljam, radi o principu i zakonitosti, a ne o nekakvom jalu. Pravila bi morala biti ista za sve, ali …

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.