Nakon niza uspješnih humanitarnih akcija ralizirana primopredaja handbike-a

Gracijano Turčinović i Dejan NišandžićDanas je u Pazinu, ispred ureda Društva tjelesnih invalida Pazin održana svečana primopredaja handbike-a između Gracijana Turčinovića i Dejana Nišandžića, te promocija novog handbike-a kojeg je Gracijano nedavno dobio iz Njemačke.

-Za nas je ovo svečani trenutak, pošto sam ja dugo želio novi handbike, a Dejan će se od danas voziti na rabljenom handbike-u, što će mu omogućiti da se ponovo može baviti sportom i polako dalje oporavljati – kazao je Turčinović.

Inače novi handbike koštao je oko 50 000 kuna. Humanitarnim akcijama i donacijama sponzora prikupljen je navedeni iznos. Humanitarnu akciju za Dejana su pokrenuli članovi Brdsko biciklističkog kluba Istra Bike, Mario Radović i Hasan Ahmić. Sredstva su se počela prikupljati na MTB utrci na Dubrovi. Sljedeća akcija bila je na MTB utrci u Dejanovom rodnom Čepiću. Ove utrke su održane u organizaciji BBK Istra Bike. Akcija se nastavila na MTB utrkama zimske IPGŽ lige u Livadama, Boljunu i Buzetu. Preko Roberta Faragune se je i Gracijano Turčinović priključio prikupljanju sredstava za novi handbike, kako bi svoj rabljeni mogao predati Dejanu.

Navedenim akcijama prikupljeno je desetak tisuća kuna koje su pridodane sredstvima prikupljenim od strane sponzora i donatora kojima je kupljen novi handbike, odnosno otkupljen je rabljeni Gracijanov handbike za Dejana. Gracijano Turčinović se zahvalio Istarskoj županiji, općinama Sv. Petar u Šumi, Kršan i Cerovlje, gradovima Pazinu, Umagu, Rovinju i Poreču, IDS-u, Savezu sportova Istarske županije. Akciju su potpomogli i sponzori „Klara Marić Kanfanar“, „Matrix – informatika“, obrtnik Rigo Serđo, „Sklad d.o.o.“ i „Bravarija Hekić“ kojima se Gracijano od srca zahvaljuje.

Gracijano Turčinović se raduje tome što je Dejan sad s njim, da se oporavlja i pokazuje volju za radom, treniranjem i rehabilitacijom, te se nada da bi mu se mogao ubrzo priključiti na utrkama. Dejana uskoro čeka i testiranje, na kojem će pokušati izboriti normu za ulazak u paraolimpijsku reprezentaciju.

-Novi hand bike puno je sofisticiraniji i uz isto uložene snage postiže veću brzinu. Išli smo na varijantu da Dejan najprije vozi na rabljenom handbike-u, da se najprije privikne na njega pa ćemo vidjeti za ubuduće – rekao je Gracijano Turčinović koji je zatim najavio da sa novim handbikeom kreće u lov na još bolje rezultate i rekorde.

Dejan kaže da se na handbike-u osjeća odlično i da je jako sretan što se ponovo može baviti sportom. Da podsjetimo, Dejan je 2008. preživio tešku automobilsku nesreću, nakon koje je ostao privremeno nepokretan, te će mu handbike dodatno pomoći u rehabilitaciji.

Svi prisutni su se složili kako je to novi početak za Dejana koji je jako pozitivna osoba, i vjerujemo da će Dejan sa handbike-om uz treninge brzo napredovati kako bi mogao odlaziti na utrke. Dejan je na kraju izrazio želju za putovanjima na utrke, i svi se nadamo da će to i postići.

Gracijano Turčinović je na samom kraju apelirao na vozače da uspore kad vide handbike sa zastavicom na cesti. Pogotovo to vrijedi za vozače na području Čepića gdje će Dejan ubuduće voziti i trenirati.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.