LAG „Središnja Istra“: Uručene odluke o odabiru projekata

URUČENE ODLUKE O ODABIRU PROJEKATA U SKLOPU NATJEČAJA USMJERENOG NA UNAPRIJEĐENJE POLJOPRIVREDNIH GOSPODARSTVA Nakon potpora za male poljoprivrednike i društvenu infrastrukturu, LAG „Središnja Istra“ omogućuje provedbu projekata i većih poljoprivrednih gospodarstava s područja

U LAG-u „Središnja Istra“ dodijeljene su odluke o odabiru projekata poljoprivrednicima temeljem LAG natječaja pod nazivom “Restrukturiranje, modernizacija i povećanje vrijednosti poljoprivrednih gospodarstava“ (mjera 1.1.1.).

Prihvatljivi prijavitelji na ovaj natječaj bila su poljoprivredna gospodarstva veće ekonomske veličine, a natječajem je LAG „Središnja Istra“ osigurao sufinanciranje 11 projekata čija sveukupna vrijednost iznosi 4.489.759,41 kn, od čega će iz sredstava LAG-a biti dodijeljeno 2.861.119,63 kn. U sklopu LAG natječaja, dodijeljene su pojedinačne potpore u rasponu od 10.000 do 50.000 eura, a korisnici svoje projekte sufinanciraju s 50% odnosno 30% za mlade poljoprivrednike. Projekti će obuhvatiti aktivnosti koje se onose na nabavku mehanizacije, gospodarskih vozila, podizanje višegodišnjih nasada te gradnju pomoćnih poljoprivrednih objekata, a ulaganja će biti odrađena na području grada Pazina i Poreča te općina Cerovlje, Lupoglav, Žminj i Motovun otkud je odobreno najviše prijava.

Odluke je uručio predsjednik LAG-a „Središnja Istra“ Renato Krulčić dok su voditeljica Iva Jekić i djelatnik Manuel Živolić iznijeli detalje oko predstojećih aktivnosti s obzirom da, nakon odluka LAG-a, slijedi proces dodatne provjere pri Agenciji za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Ovime je službeno priveden kraju 3. LAG natječaj. Prethodno su u 2018. i 2019. godini dodijeljene bespovratne potpore za 25 projekata malih poljoprivrednika te 12 projekata gradova i općina u sastavu LAG-a „Središnja Istra“ usmjerenih na unaprjeđenje društvene infrastrukture. Kroz ova tri natječaja, LAG „Središnja Istra“ dodijelio je gotovo milijun eura (999.600 eur) što je ukupno raspoloživ iznos za razdoblje do kraja 2020. godine.
U slučaju odobrenja dodatnih sredstava od strane Ministarstva poljoprivrede i omogućavanja raspisivanja daljnjih natječaja, LAG „Središnja Istra“ pravodobno će obavijestiti sve zainteresirane građane.

1 komentar na “LAG „Središnja Istra“: Uručene odluke o odabiru projekata”

  1. Anonimno napisao:

    jebenti, svaki dan se slikava s nekima i dijeli lovu

    ča su neki izbori brzo opet?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.