Nakon Šibenčana u konkurenciji U 9 mini košarkaši Cedevite prvaci Hrvatske u konkurenciji U 11

U razmaku od dva tjedna Pazinci su bili domaćini nakon mini košarkaša U 9 i košarkaša u konkurenciji U 11. Trodnevne utakmice oduševile su gledatelje. Nakon razigravanja utakmicama u nedjelju je bio na rasporedu dan za konačni poredak.

Grafičar iz Ludbrega za deveto mjesto bio je uspješniji od Borova, a Vindija za sedmo mjesto od Donjeg Miholjca. U istarskom derbiju bodreni od svojih navijača vodnjanski i pazinski košarkaši su utakmicu u kojoj je nakon preokreta na pazinsku pa konačno na vodnjansku stranu Oliva bila uspješnija za tri koša. U polufinalnim utakmicama Cedevita je u zagrepčanskom derbiju bila uspješnija od Novog Zagreba sa sedam razlike, dok je u dalmatinskom derbiju ŠK Zadar pobijedila KK Split sa šest razlike.

U utakmicama za broncu i zlato slatki su bili uspješniji od slanih. Tako je u finalu Cedevita pobijedila Zadar sa osam razlike te Novi zagreb Splita sa 19 razlike. Prethodni dan uspješno je održano natjecanje u košarkaškim vještinama poligonu gdje je najuspješniji bio Zadranin Roko Čače, te u šutiranju gdje je također bio najuspješniji član KK Zadar Bruno Baričević. Pehare i medalje su uz Domagoja Šimunovića iz HKS-a podijelili i tajnik Sportske zajednice grada Pazina Patrik Rabar i predsjednik Zoran Bravar, te predsjednik KK Pazin Neven Ćus.

Istarski sudionici su pokazali kontinuitet u plasmanu mini košarkaša. Pazinci su ponovili poredak iz U 9 kada su također bili šesti. Vodnjanci su nakon devetog mjesta u U 9 osvojili peto mjesto u konkurenciji U 11. Ako bi u konkurenciji U 9 i U 11 zbirno bodovali od 10 bodova prvaku i tako redom 9 drugome i dalje najbolji klub u državi je Cedevita slijedi Novi zagreb, zavidno treće mjesto dijele ŠK Dražen Petrović Šibenik i Pazin, peti je Zadar, šesta je Oliva …

Oliva je uvjerljivo dobila Vindiju i Borova, te igrala neizvjesne utakmice sa minus dva koša sa Novim zagrebom te minus pet koševa sa Splitom.

Pazin je također lijepo na minus devet parirao kasnije finalistima Zadru i Cedeviti i bez ozljeđenih Androšića i Dausa uz uvjerljive pobjede nad Grafičarem i Donjim Miholjcem.

Uz Hrvatski košarkaški savez, grad Pazin sa Sportskom zajednicom grada Pazina i Pazinsportom te KK Pazinom uspješno je organizirao treći puta redom prvenstvo Hrvatske u mini košarci. Treba istaknuti u organizaciji takmičenja pazinski trenerski košarkaški dvojac Tanju Ančić i Darija Lukšić potpomognuti predkadetima, kadetima i juniorima KK Pazin koji su bili pomoćni suci. Posebno treba istaknuti vrijednog Robija Ladavac!

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.