Nakon turnira u Italiji i Belišću svojih nešto starijih kolega najmlađi mini košarkaši KK Pazin na završnom turniru u mini košarci u kategoriju under 9 u svom Pazinu

Treneri Dario Lukšić i Tanja Ančić u prethodnih sedam dana imali su veliki radijus kretanja od Toscane u Italiji do Belišća. Nakon što su igrači rođeni 2007. i mlađi nakon sedam odigranih utakmica osvojili zlatnu sredinu i 12 mjesto na velikom međunarodnom turniru u Toscani u Italiji ( gdje su nastupili deveti puta zaredom!) igrači rođeni 2005. i mlađi ( gdje su nastupili šesti puta zaredom) osvojili su odlično drugo mjesto povodom dana grada Belišća.

Tradicionalni turnir povodom dana grada Belišća 24 po redu održan je za igrače rođene 2006. i mlađe. uz sudjelovanje ekipa domaćina, te iz Đakova, Pakoštana i Pazina. Nakon dva dana turnira šest odigranih utakmica, u nedjelju su se odlučivali pobjednici pa je tako u odlučujućoj utakmici za konačnog pobjednika ekipa Belišća bila bolja od gostiju iz Pazina rezultatom 45:36, u jednoj izuzetno zanimljivoj i napetoj utakmici. Prethodno je ekipa KK Pazin bila bolja od Pakoštana i Đakova. Treneri su definitivno mogli biti zadovoljni borbom i zalaganjem svih svojih igrača, a bilo je tu suza, sreće i razočaranja, ali to je ono što čini sport općenito zanimljivim i neizvjesnim. Dogradonačelnik Belišća Domagoj Varžić obratio se svim nazočnima sa riječima zahvale KK Belišće za sudjelovanje u obilježavanju dana grada, poželio još ovakvih odličnih organizacija turnira i zatvorio turnir, uz poziv svima i slijedeće godine na istom mjestu. Najbolji strijelac turnira bio je Matteo Hrvatin iz Pazina, dok je najbolji igrač bio Luka Šimić iz Belišća.

Već ovaj petak kreću nove košarkaške aktivnosti mladih košarkašića jer se u Pazinu treći puta zaredom održava završnica Republike Hrvatske u mini košarci u kategoriji Under 9, odnosno igračice i igrači rođeni 2009. i mlađi. Iz područja regije zapada plasman među deset najboljih ekipa Hrvatske izborili su mladi košarkaši Olive iz Vodnjana i domaćina KK Pazin. Pored njih nastupaju iz regije centar KK Cedevita i KK Černomerec, iz regije jug ŠK Zadar i ŠK Dražen Petrović Šibenik, iz regije istok KK Brod na Savi i KK Borovo, te iz regije sjever KK Vindija i KK Koprivnica. Utakmice su na rasporedu u petak od 16,00 sati nadalje, subotu i nedjelju od 10,00 sati nadalje. Pored utakmica za najmlađi uzrast biti će organizirano natjecanje u šutiranju i vođenju lopte!

KKP

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.