Nakon završetka radova svi će biti zadovoljni!

U spomen na prvi pisani spomen Lupoglava u povijesnim dokumentima od 13. srpnja 1264. godine, Lupoglavci su u petak obilježili Dan općine prigodnim sportskim programima i svečanom sjednicom Općinskog vijeća.

Načelnik općine Franko Baxa u prigodnom je obraćanju uzvanicima podsjetio na najnovija postignuća općinske uprave, naglasivši kako su ona bila usmjerena na izgradnju komunalne infrastrukture koja u vrijeme osnivanja općine gotovo nije ni postojala. Izgradnja kapele u Semiću, obnova stare škole u Boljunskom Polju, stopostotna pokrivenost općine javnom rasvjetom i njena skora rekonstrukcija ekološkim rasvjetnim tijelima, 22 kilometra šumskih putova, 16 zelenih otoka za selekcionirano sakupljanje otpada, izgradnja sustava odvodnje u Boljunu i početak izgradnje kanalizacije u Vranji neke su od najvažnijih aktivnosti u dosadašnjem razdoblju, a nakon duljih priprema započela je i izgradnja kanalizacije, uz rekonstrukciju ceste, u Lupoglavu, što je projekt vrijedan 17 milijuna kuna, izvijestio je Baxa. “Lupoglav je trenutačno raskopan zbog radova i nisam sretan zbog toga, i našim mještanima ovih dana nije lako, ali sam siguran da će nakon završetka svi biti zadovoljni”, naglasio je Franko Baxa.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uručena su i godišnja općinska priznanja. Grbom općine Lupoglav nagrađena je tvrtka Bina Istra upravljanje i održavanje, čiji je direktor Christian Santaleza u ime svih nagrađenih zahvalio općini na dobroj suradnji i kratko rezimirao da Bina Istra predstavlja 8,5 milijuna godišnjih prolazaka istarskim ipsilonom i 240 radnika koji brinu o ugodnoj i sigurnoj vožnji svima koji se tom cestom voze. “Nagrada je poticaj da radimo još uspješnije, da budemo još više socijalno osviješteni i da otvaramo nova radna mjesta”, rekao je Santaleza. Plaketu općine Lupoglav primio je u ime DVD-a Lupoglav njegov predsjednik Davor Dušić, Povelja općine Lupoglav dodijeljena je vlasnici Boljunske konobe Ružici Zrinšćak, a općinske zahvalnice primile su Elide Tončinić, vlasnica frizerskog salona Elida, te Margita Jačić Buretić u ime poljoprivrednog obrta Buretić iz Boljunskog Polja.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.