Nalet osobnog vozila na pješakinju u Pazinu

U subotu 12.08. nešto prije 11 sati došlo je do naleta osobnog vozila na pješakinju u ulici 43. Istarske divizije kod trgovačkog centra Lidl u Pazinu. Pješakinja (rođena 1929. god.) je zadobila teške po život opasne ozljede, te je prevezena u KBC Rijeka na daljnju medicinsku obradu. Državnom cestom D66 se za vrijeme očevida promet odvijao otežano.

regionalexpress.hr

7 komentara na “Nalet osobnog vozila na pješakinju u Pazinu”

 1. pazinjan napisao:

  Pješakinja je naša sugrađanka sa Buraja. Počivala u miru, umrla je. Pješački prijelaz kod trgovačkog centra Lidl u Pazinu od otvorenja nije bio označen potrebnom signalizacijom, kojom bi se vozače dovoljno jasno upozorilo na pješake. Posebno je dionica ceste iz pravca kružni tok Štranga prema Lidlu morala imati dodatnu signalizaciju. Na toj dionici je nizbrdica i nepregledan zavoj. Građani su u više navrata komentirali – pozivali – prozivali nadležne u gradu da se dopuni prometna signalizacija tog pješačkog prijelaza. Zapisnikom očevida udesa i kasnijom procedurom bi se, osim krivnje vozača, moralo otvoriti i pitanje odgovornosti izvođača radova, projektanata detalja na toj prometnici. Obavezno i nadležnih službi u Gradskoj upravi koji su, u svojoj domeni, sudjelovali u legalizaciji projekta pješačkog prijelaza, takvog kakav je. Pitanje je i učinka aktivista biranih u Mjesni odbor po pitanju sigurnosti prometa u tom dijelu grada. Odgovornost postoji.

  1. Lule napisao:

   Nikakva signalizacija tamo neće pomoći. Ili ležeći policajci ili podvožnjak/nadvožnjak i ograda oko ceste.

  2. Zora napisao:

   Iz pravca grada prema Lidlu, sve je cisto i pregledno. Problem su vozaci koji ce uvijek vozit neodgovorno i brzo, bez obzira dal se postavi signalizacija ili ne.
   Moja sucut obitelji umrle! A vozacima samo jedno, shvatite sa vam se nikad nigdje ne zuri..nazalost puno vas ce to shvatit tek kad se ovako nesto dogodi.

 2. vozač napisao:

  Iz pravca Štrange na izlasku iz zavoja pred vozačem se vizuelno pojavljuje objekt Lidla i raskršće. Oznake pješačkog prijelaza nisu vidljive dok se ne stigne na raskršće. Uz stup pješačkog prijelaza bi trebalo biti treptajuće svijetlo, što bi pomoglo da vozači ranije reagiraju. Slažem se da postoji odgovornost autora postojećeg rješenja.

  1. Anonimno napisao:

   Da, ali ova nesreća se desila iz pravca centra grada.

 3. Karla napisao:

  Jednako je nepregledan i kad se dolazi iz grada. Od ograde se ne vide pjesaci dok doslovno ne stignes pred pjesacki. Jos obzirom da sjedeci u automobilu dolazis pogledom nesto nize od razine ograde, pjesaci su vrlo tesko uocljivi. Od pravca Strange je suvisno niti komentirati. Svi gradjani vec godinama komentiraju taj pjesacki, ali nikoga nije briga. Semafor na “pritiskalicu” bi bio odlicno rijesenje sa treptacima 100-200 m ranije kao upozorenje ili samo znak, inace, preminula gospođa nece nazalost biti zadnja. Cini mi se mala investicija u sigurnost za tako veliku stetu/tragediju koja je vec nastala, a nije trebala. I koja bi se mogla ponoviti.

  1. Susjeda napisao:

   slažem se!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.