Naletio na vepra, automobil izgorio

Jučer oko 2.30 sati na području Tinjana u naletu automobila na divljač nitko nije ozlijeđen, ali je vozilo u potpunosti izgorjelo. 53-godišnjak iz Tinjana je upravljao automobilom Fiat, pulskih registracijskih oznaka kolnikom DC48, iz smjera Baderne prema Pazinu. U lijevom nepreglednom zavoju nadaleko mjesta Šurani, 53-godišnjak je prednjim dijelom automobila udario u vepra, nakon čega je automobil u potpunosti izgorio.

U automobilu su se prije izbijanja požara osim vozača nalazili 38-godišnjakinja, 27-godišnjakinja i dijete, svi iz Pazina, koji na sreću nisu ozlijeđeni. Požar su ugasili djelatnici Javne vatrogasne postrojbe iz Pazina oko 3.10 sati.

Još dva naleta automobila na divljač: Na ulazu u Medulin se sudarila sa srnom

Osim ovog događaja, tijekom jučerašnjeg dana na području Istre evidentirana su još dva naleta automobila na divljač u kojima nitko nije ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta.

Oko 0.40 sati 53-godišnjak iz Pule je upravljao automobilom VW Istarskim ipsilonom od Cerovlja prema Pazinu. U jednom trenutku na kolnik je istrčao jazavac kojeg je udario prednjim dijelom automobila.

Treći nalet na divljač, dogodio se oko 5.30 sati na ulazu u Medulin kada je 46-godišnjakinja iz Pule prednjim dijelom automobila Fiat udarila u srnu koja je iz niskog raslinja istrčala na kolnik.

Policijska uprava istarska stoga upozorava vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim satima, te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. U policiji napominju da da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja ili nije postupao po postavljenim prometnim znakovima (divljač na cesti, životinja na cesti, ograničenje brzine ili ako je brzina uvjetovana kategorijama ceste). Protiv takvih vozača pokreće se prekršajni postupak.

ipress.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.