Napokon bez vozila

go284872.jpgNajvećim gradskim šetalištem desetljećima je zabranjeno prometovati (osim stanarima), međutim, vozači se nisu pridržavali zabrana, pa je komunalni odjel odlučio postaviti fizičke zapreke – po tri stupića na njegova oba kraja

Na Šetalištu pazinske gimnazije postavljaju se prometni stupići kojima će se onemogućiti promet tom potencijalnom pješačkom zonom. Najvećim gradskim šetalištem desetljećima je zabranjeno prometovati (osim stanarima), međutim, vozači se nisu pridržavali zabrana – stranci zbog neznanja, a domaći zbog komocije.
Gradski komunalni odjel stoga je odlučio postaviti fizičke zapreke – po tri stupića na istočni i zapadni kraj šetališta. U sredini će biti postavljen pilomat, a ključ će imati djelatnici Hitne pomoći, vatrogasci, policija te gradski komunalac Usluga, saznajemo od komunalnog pročelnika Daniela Maurovića. Stanarima, a po potrebi i dostavnim vozilima bit će dozvoljeno prometovanje Prolazom Otokara Keršovanija (prolaz kod ljekarne), a vozači koji se bez dopuštenja zateknu na šetalištu bit će prekršajno kažnjeni. Stupiće će postaviti radnici Usluge, a vrijednost posla je oko 25 tisuća kuna.
Ta mala, ali značajna investicija posebno će obradovati roditelje jer su automobili na šetalištu predstavljali veliku opasnost za djecu, o čemu smo višestruko pisali u Glasu Istre. Srećom, u posljednje vrijeme nije se dogodila nijedna nesreća, no prije nekoliko godina tamo je vozilo pokosilo mladog biciklista. Zabrana prometovanja važna je i zbog toga što šetalištem dnevno prođe gotovo dvije tisuće vrtićke i školske djece te brojni šetači.
I prije se pokušalo fiksiranim stupićem zapriječiti prolaz s opasnije, istočne strane šetališta, međutim, nakon što ga je neoprezni vozač srušio, komunalci su ga uklonili, a žardinijera koja je priječila prolaz automobilima šetnicom uz Gradski stadion ponovno je gurnuta u stranu.

Anđelo Dagostin
www.glasistre.hr

12 komentara na “Napokon bez vozila”

 1. putnik napisao:

  ke lipo ča neću više tamo ispred gledat mercedesa z upaljenin svitlima

 2. pazinjan1 napisao:

  25 tisuća kuna? ma ča će bit neki automat? ča toliko šoldi za 6 stupića? ča su od bronze?

 3. zvane napisao:

  Ča nisu mogli stavit dvie lese od drače bi bilo jeftinije, a Pazin bi po temu posta prepoznatljiv.

 4. josip napisao:

  Nisan baš vidi da su stupići u funkciji. Jučer me skoro pregazi neki holandez čudeći se zaš mu mašen. I sa gornje i sa doljnje strane stupići su “uvučeni”, znakovi se baš ne vide.

 5. dandjelo napisao:

  Radovi su gotovi, ali se sad čekaju novi prometni znakovi kako bi mogli stupiće i pravno i praktički postaviti. Sve bi navodno trebalo biti uskoro gotovo.

 6. pazinski napisao:

  živili stupići

 7. xy napisao:

  za korist su ti stupići kad moćni trener Boro Fornažar ih samo laganini preko trotoara zaobiđe…ili on forši ima neku akreditaciju, vip prolaz…tipo mourihno!!!!

 8. mama napisao:

  gremo mi u vrtić…a ono stvarno fornažar po trotoaru…lipo-pomalo-normalno
  KI Je tu lud ki normalan–lipi moj pazin itd

 9. galjardo napisao:

  Fornažar – trotoar

 10. ooo napisao:

  škola je počela…dica se igraju…motoristi prošiškaju ko ludi…a joh

 11. kaliopi napisao:

  Stupići su pametna ideja. Samo pojedinci koji žive na tom području (ili imaju lokale – crni veliki auto…) ne poštuju te stupiće. Više puta sam vidjela kako jadna djeca moraju izbjegavati automobile koji voze trotoarom, jer im je teško prošetati par metara ili ići iza Spomen doma ili ljekarne.
  To je sramota, i neće se popraviti dok se ne podijeli nekoliko kazni.
  Građani grada Pazina koji strahuju za sigurnost naše djece na tom području (ali i svih ostalih), možda bi pomoglo da ih slikamo ili nešto, jer u suprotnome stupići nemaju smisla…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.