Napokon pobjeda Pazinke

Dugo se čekala pobjeda NK Pazinke. Naime, 7 kola u nizu Pazinka nije okusila pobjedu, a loša predstava i poraz u Novigradu dodatno su poljuljali samopouzdanje igrača koje je ionako bio na niskoj razini. U 13. kolu u goste Pazinki došao je vrlo neugodan i jak protivnik, NK Naprijed iz Hreljina.

Malo tko se nadao da će Pazinka, nakon ne baš blistavih kola, odigrati ovu utakmicu na visokoj razini. Kako trkački tako i taktički. Već u 3. minuti Pazinka je imala šansu koju je gotovo nemoguće promašiti. Nakon kornera, Vale je ubacio u šesnaesterac gdje Rabac sa druge stative vraća loptu unutra, da bi Matković sa metar od gola napucao loptu u gredu. Nakon toga uslijedila je igra u kojoj su gosti imali odlične prilike koje nisu iskoristili. Najprije je Šimić išao 1-na-1, ali je Funčić odlično reagirao i obranio mu. Nedugo zatim, ponovno je Šimić bio u prilici. Ovog puta mu je udarac uspio blokirati Rabac, da bi svoju treću šansu promašio nakon što je natrčao na ubačaj Hamidovića, ali je i ovoga puta bio neprecizan. U 20. minuti Hamidović sa lijeve strane puca kraj čuvara Šurana, na sreću Pazinke, lopta je prohujala kraj same desne vratnice.

Onda u 22. minuti slobodni udarac za Pazinku. Loptu namješta Dalibor Vale koji šalje prizemnu lopru u sam golmanov kut. 1:0! Tek što se krenulo sa centra, Radmanović dugom loptom nalazi Hamidovića koji centaršutom nalazi slabo čuvanog Kauzlarića, kojem nije bilo teško poslati glavom loptu u gol. 1:1. U 28. minuti Grabar dugom loptom krasno nalazi Valeta, koji nakon što je obrambeni igrač Savić rukom djelomično zaustavio loptu, ulazi u šesnaesterac između stopera i pogađa za 2:1. Do kraja poluvremena imao je Matković još jednu šansu nakon što mu je Zgrablić krasno gurnuo loptu u prostor, međutim Matković slabo zahvaća loptu te je šalje pored gola.

Drugo poluvrijeme počelo je idealno za Pazinku. Već u 47. minuti Rudela dugom loptom izbacuje zadnju gostujuću liniju, prvi do lopte stiže Vale ali je slabo prihvaća te mu bježi u stranu, i kada su mislili da su uklonili opasnost, Vale sam riješava stvar i iz kuta pogađa za 3:1. Gosti su zaprijetili najprije škaricama Šimića te udarac Kanjera sa ruba šesnaesterca. Funčić na mjestu. Definitvno točku na i mogao je staviti mladi Mališa nakon odličnog poigravanja Valea, ovoga puta Kezić je na mjestu. Odmah potom Vale se sa centra sam sjurio prema golu, bacio čuvara na leđa, te desnicom poslao loptu iznad grede. I onda na samom kraju utakmice, nakon jednog običnog faula Zgrablića nad Kanjerom, Šuran gubi živce i ide u naguravanje sa suparnički m igračima. Sva trojica dobila su žuti karton, saom što je Šuran to bio drugi, što znači udaljavanje sa terena. Iz tog slobodnog udarca gosti su uspijeli zabiti gol, ali im je isti poništem zbog nedozvoljene pozicije, zaleđa. Bila je to ujedno i zadnje što se zbivalo na terenu jer je glavni sudac nakon ispucavanje lopte dosudio kraj utakmice.

Ovom pobjedom igrači Pazinke donekle drže korak za četvrtom pozicijom, iako je Pazinka na 10-toj poziciji, četvrtoplasirana momčad biježi joj tek 3 boda.
sljedeće kolo igra se ponovno u Pazinu protiv NK Borac iz Bakra.
Za NK Pazinku igrali su: Funčić-Šuran,Erik,Rabac,Baračić-Grabar(c),Zgrablić,Rudela,Mališa (Piletić)-Matković (Ivančić),Vale
Za NK Naprijed igrali su: Kezić-Kružić,Valenčić,Murica,Savić (Jerić)-Radmanović(c),Kanjer,Kauzlarić,Ende-Šimić,Hamidović

istarskisport.com

1 komentara na “Napokon pobjeda Pazinke”

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.