Napokon u Pazinu – distribucija filma “Ti mene nosiš” Ivone Juke

2Debitantski cjelovečernji igrani film “Ti mene nosiš”, u produkciji produkcijske kuće 4film, prikazuje se u subotu 25.7.2015. u kinu Pučkog otvorenog učilišta Pazin s početkom u 20.30. Nakon što je oduševio publiku diljem Hrvatske i u pulskoj areni tijekom 62. Pulskog filma festivala, film ‘Ti mene nosiš’ nastavlja distribuciju u Pazinu, a ponovno će se prikazati i u Puli u kinu Valli u nedjelju 26.7.2015 u 21.10 u sklopu zadnjeg dana Pulskog filmskog festivala.

„Oštra, surova i krvava priča, snažnih, trgajućih emocija od kojih bi pucala filmska vrpca kad bi je bilo, ali bez ijedne sentimentalne scene, bez laži utjehe”, pohvalio je film Miljenko Jergović u svojoj kolumni.

Nakon nekoliko izuzetnih dokumentarnih filmova i brojnih međunarodnih nagrada, hrvatska redateljica Ivona Juka svojim je prvim cjelovečernjim filmom još jednom pokazala svoju svestranost. Već na premijernom prikazivanju film ‘Ti mene nosiš’ svojom je radnjom i kvalitetnom glumačkom ekipom, oduševio gledatelje, ali i ujedinio filmske kritičare u zajedničkom stajalištu da se radi o odličnom filmskom ostvarenju.

Riječima hvale pridružio se i ugledni filmski kritičar Nenad Polimac: „Prvi cjelovečernji igrani film Ivone Juke “Ti mene nosiš” unosi važnu novinu u suvremenu hrvatsku kinematografiju – ambiciozno, ekstenzivno pripovijedanje. Film je zahtjevno režiran, sa scenama koje nekad uključuju i 20-ak likova, izgleda izvrsno, a ima i prizora koje nikad niste vidjeli”.

Prema prvim reakcijama publike redateljica Ivona Juka sa svojim autorskim timom je osim umjetnički hvaljenog djela, napravila film koji će zasigurno privuči publiku u kina svojom dinamikom od prve do zadnje minute. Film progovara o silnoj potrebi da budemo voljeni upravo ovakvi kakvi jesmo, a pri tom smo vrlo nevoljni, nespremni prihvatiti druge kakvi jesu. Rado bi mijenjali druge, ali ne sebe.

Glumački postav filma čine istinske regionalne zvijezde Lana Barić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Nataša Janjić, Sebastian Cavazza, Vedran Mlikota, Filip Križan, Linda Begonja, Kruno Šarić uz još niz poznatih i uspješnih glumaca iz regije. Po prvi put na filmu se pojavljuju i mlada Helena Beljan, koja je pokazala veliki glumački talent i nepogrešivo odigrala jednu od glavnih uloga u filmu. Uz nju svoje prvo glumačko iskustvo imao je i Goran Hajduković i mladi Juraj Dabić.

„Napokon! Imamo film!!! Nakon više od dvadeset godina te, unatoč tvrdnjama o nedovoljnoj brojnosti…hrvatska kinematografija konačno je dobila punokrvno, širokopotezno, hrabro i osupnjujuće filmsko djelo, koje plijeni i autorskom snagom…” zaključila je priznata kritičarka Vesna Pažin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.