Naš Potok krenuo s 385 potpisa

adag2861045U četiri sata prvog dana potpisivanja peticije protiv kanaliziranja Pazinčice građanska inicijativa “Naš Potok” na Trgu slobode u Pazinu skupila je 385 potpisa.

Peticijom pod naslovom “Protivim se projektu Hrvatskih voda kojim se planira kanaliziranje vodotoka Pazinčice” inicijativa “Naš Potok” traži od gradske uprave, Državnog zavoda za zaštitu prirode i Nature Histrice da u skladu sa svojim ovlastima zaustave projekt Hrvatskih voda u ovakvom obliku.

Zahtijevaju da se pronađu alternativne ekološke metode uređenja Potoka kojima će se očuvati i unaprijediti prirodna bogatstva pojasa od Jame do Zaričanskog mosta koje spada u zaštićeno područje “Natura 2000” te služi građanima Pazina za rekreaciju.

Velikom interesu građana Pazina za peticiju kumovala su dosadašnja negativna iskustva s intervencijama u vodotok Pazinčice uzvodno, kazali su nam volonteri. Potpisi će se na Trgu slobode sakupljati na glavnom gradskom trgu u Pazinu do 4. siječnja u vremenu od 9 do 14 sati.

www.glas-istre.hr

11 komentara na “Naš Potok krenuo s 385 potpisa”

 1. BijesSvevišnji napisao:

  Samo tako dalje! Možda možemo maknuti brdo. :)

  1. Mare napisao:

   zajedno da ;)

 2. Naš Potok napisao:

  evo nas već na 589 potpisa ! Vidimo se sutra i prekosutra pa sve do 04.01.2014. na trgu pored sata /osim ako je kiša onda u prolazu prema tržnici..:)

 3. Naš Potok napisao:

  828 :)

 4. bajgadinski napisao:

  Bravo za inicijativu koja je vec sad dokazala da organizirani gradadani imaju alate da utj

  1. bajgadinski napisao:

   Ahahaha,gornji komentar pisan na mobitelu i prilično netočan i nedovršen:)
   Bravo za inicijativu koja je vec sad dokazala da organizirani građani imaju alate da zaustave i obrane javni prostor.Po prvi put potaknuli ste građane Pazina da se usprotive pokušajima politike i korumpiranih javnih poduzeća da troše javni novac uništavajući ono malo što je od potoka zvanog Pazinčica preostalo.

 5. Naš Potok napisao:

  Hvala svima na podršci i pomoći, ipazinu što nas prati.Do sada je sakupljeno 1068 potpisa. Danas nas nema na trgu ali već od sutra opet na istom mjestu od 09:00 do 14:00, pa tako sve do 04.01.2014. Sretan i blagoslovljen Božić !

 6. bisping napisao:

  lijep pozdrav….ma samo jedno…čudno kako se u ovom gradu odmah pokuša opstruirati sve ideje i namjere koje netko predloži a nisu potekle od Nezavisnih…svaka čast peticiji ali često san na ten potoku i pitan se koliko su puta ti koji provode peticiju očistili taj potok i njegovo korito, pokosili oko njega i sl…(npr oko pumpe i mosta dušani, svaka čast pojedincima, ribičima i sl9 )…da malo kosite i održavate taj potok nebi morala vodoprivreda činit svoje…

  1. BijesSvevišnji napisao:

   Ovo za potok si fulao; ne fußbal nego celi stadion.
   Sam pristup da potok treba čistiti i kositi nažalost pokazuje da stvari u startu sagledavaš iz prilično krivog kuta, nakon čega ti većina zaključaka nužno mora bit kriva.
   Košnja šetnice je jedno; košnja korita, okoliša i kanaliziranje potoka je dijametralno suprotna stvar. Pogledaj u Ivolima. E – TO JA ZOVEM KOŠNJOM! Trava više ne raste.

  2. Naš Potok napisao:

   A ti si pogledao prezentaciju zahvata ? Smatraš da je to nešto što nebi svi zajedno trebali zaustaviti ??? Na potoku si svaki dan i ne uviđaš koliko je loše to što si napisao upravo?

  3. Mare napisao:

   Moć i utjecaj koje pripisuješ Nezavisnima su vjerovatno pretjerane :) , a poznavanje cijelog problema i tko šta predlaže i zbog čega se šta radi ti isto nije baš blisko….sve ostalo rekao je Svevišnji…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.