U nastavku tjedna sve češća kiša i grmljavinski pljuskovi, temperature postupno padaju ispod prosjeka

Čini se da je svibanj odlučio pokazati svoje promjenjivije lice na cijelom području. Uz pad temperature zraka ispod prosječnih vrijednosti za doba godine, te uz sve češću kišu i pljuskove, možemo slobodno zaključiti kako nas preuranjeno svibanjsko ljeto na koje smo navikli proteklih godina za sada ne očekuje.

Jutros je sukladno prognozi došlo do porasta naoblake, ali se ona ipak postupno kida sa zapada uz sunčana razdoblja. Do kraja dana očekuje nas barem djelomice sunčano vrijeme koje preporučamo da iskoristite jer već drugi dio srijede donosi češću kišu, a prema kraju dana moguć je i grmljavinski pljusak. Zapuhat će umjereno, na moru prolazno jako jugo.

Još nestabilnije vrijeme očekuje nas u četvrtak prijepodne kada će lokalni pljuskovi biti češći, a pritom mjestimice može biti obilnih količina kiše u kratkom vremenskom roku, no bit će i sunčanog vremena, naročito poslijepodne! Uz jači razvoj oblaka ne smijemo isključiti mogućnost tuče. Zbog konvektivnih aktivnosti, a gledajući sa stajališta poljoprivrednika kiše ipak ponegdje može pasti u nedostatnim količinama, što je uobičajeno stanje u toplom dijelu godine. Jugo će okrenut na umjeren, na moru prolazno jak jugozapadnjak.

Nestabilno vrijeme očekuje nas i u petak, ali i u prvom dijelu vikenda kada će ponovno biti izraženijih pljuskova. Temperature zraka postupno će se sniziti ispod vrijednosti koje valja očekivati u ovom dijelu godine, što se dobro može uočiti na priloženom prognostičkom materijalu. Što se tiče dugoročnih tendencija vremena, izraženijih zatopljenja uz dolazak ranog ljeta za sada nema na vidiku. Dakle, pravo promjenjivo proljetno vrijeme očekuje nas do daljnjega!

istramet.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.