Natječaj Istrakona 2014. za kratku priču

2Organizacijski odbor Petnaeste istarske konvencije fantastike i SF-a Istrakon 2014. raspisuje natječaj za kratku SF & F priču.

Na natječaj se mogu slati samo neobjavljene SF, fantasy ili horor priče, do 5 kartica dužine (do 9000 znakova, uključujući i razmake, ni znaka više), pisane na hrvatskom jeziku ili na jeziku s kojega nije potreban prijevod na hrvatski.

Priče se šalju isključivo e-mailom na adresu [email protected] kao privitak poruci, u RTF formatu, bez zaglavlja, podnožja, numeracije stranica i ikakvih drugih posebnih formatiranja teksta, na latinici u fontu Times New Roman. Priče moraju biti potpisane imenom i prezimenom autora. Na kraju priče u nastavku teksta treba biti priložena kratka bio-bibliografija autora, odnosno bilješka o piscu, te autorovi kontakt-podaci uz obaveznu e-mail adresu i broj telefona. Priče koje pristignu u drugim formatima ili prijave koje ne sadrže sve propisane elemente, neće se ni otvarati, odnosno neće se uzimati u obzir.
Svaki autor može poslati više priča u jednom natječajnom razdoblju, ali u za objavu u godišnjoj zbirci može mu se odabrati samo jedna. Organizator natječaja će kontaktirati autora u slučaju da su potrebne intervencije radi poboljšanja priče ako za to bude vremena, stoga je poželjno da se priče šalju što prije, kroz cijelu godinu, kako god nastaju. Krajnji rok za slanje priča je 20. prosinac 2013. godine. Priče koje stignu nakon tog roka uzet će se u obzir za sljedeći Istrakonov natječaj.

Najkvalitetnije priče pristigle na natječaj uvrstit će se u godišnju Istrakonovu zbirku priča, koja će se predstavljati na konvenciji Istrakon zadnjeg vikenda u ožujku. Priče prihvaćene za objavljivanje u zbirci se ne nagrađuju i ne honoriraju. Autorima pripada autorski primjerak zbirke koji se preuzima na konvenciji Istrakon, ili u slučaju nedolaska šalje poštom. Autori priča uvrštenih u zbirku zadržavaju autorsko pravo za svoje priče, ali se mole da ih bez konzultacije s organizatorima natječaja ne objavljuju u drugim izdanjima godinu dana po izlasku Istrakonove zbirke.

Slanjem priča na Istrakonov natječaj autori potvrđuju da prihvaćaju navedene uvjete natječaja.

kulturistra.hr

5 komentara na “Natječaj Istrakona 2014. za kratku priču”

 1. Mi napisao:

  Najkraća SF priča:
  Oni dolaze !

  1. Ladislav napisao:

   Poslao sam priču na vaš natječaj, međutim ne odgovarate na mail kojim tražim potvrdu formalnog slaganja priče sa uvjetima natječaja. Nedostatna komunikacija feler je mnogih organizatora konkursa iz regije.

   1. sf napisao:

    S kim se ti svađaš? Ovaj portal je samo prenio informaciju. Javi se organizatorima.

    1. Ladislav napisao:

     Da mi organizatori odgovaraju, ne bi mi palo na pamet da ih javno priupitam. Valjda netko od njih čita ovaj portal?! I, ne svađam se – samo pitam.

 2. Anonimno napisao:

  Krivo, Oni su već tu

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.