Natječaj za nagradu Edo Budiša

Gradska knjižnica Pazin koja upravlja Kućom za pisce – Hižom od besid 31. siječnja je objavila natječaj za predlaganje kandidata za dodjelu nagrade „Edo Budiša“. Godišnja književna nagrada Istarske županije „Edo Budiša“ dodjeljuje se u spomen na rovinjskog književnika Eda Budišu (1958-1984), čije je djelo unatoč preranoj smrti ostavilo snažno i prepoznatljivo nasljeđe u istarskoj i hrvatskoj književnosti, pogotovo u kratkim pripovjedačkim formama. Nagrada se dodjeljuje autoru do 35 godina starosti kojemu je u 2016. godini objavljena zbirka kratkih priča na području s kojeg nije potreban prijevod na hrvatski jezik (Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora).

Za nagradu mogu konkurirati i autori iz zemalja srednje i jugoistočne Europe ako im je zbirka priča prevedena na neki od gore spomenutih jezika. Nagrada se sastoji se od jednomjesečnog boravka u Kući za pisce i jednokratne novčane nagrade od tisuću eura. Dobitnik nagrade boravak u Kući mora realizirati u jednokratnom terminu u roku od godine dana od dodjeljivanja nagrade, u dogovoru s domaćinima nastupiti na barem jednoj književnoj večeri tijekom boravka u Kući te ostaviti jedan svoj kraći prozni tekst za potrebe Kuće.

Prijedlozi za nagradu „Edo Budiša“ podnose se pisanim obrazloženjem uz koje treba poslati pet primjeraka zbirke priča predloženog autora na adresu knjižnice, te u pdf-u na e-mail: [email protected]. Poštanska adresa je: Gradska knjižnica Pazin, (za nagradu „Edo Budiša“), Šetalište Pazinske gimnazije 1a, 52000 Pazin, Hrvatska.

Rok za slanje prijedloga za nagradu „Edo Budiša“ je 2. ožujka. Prijedloge mogu podnositi autori te nakladnici ili urednici, ali uz potvrđeni pristanak autora da će u slučaju dodjele Nagradu prihvatiti i boraviti u Kući. Pristigle prijedloge vrednuje Komisija za dodjelu nagrade. Dobitnik nagrade bit će javno proglašen u sklopu programa rada Kuće za pisce tijekom lipnja 2017. godine.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.