Natječaj za sudjelovanje na festivalu Sedam dana stvaranja

Udruge Veliki Mali Čovjek i MIG objavljuju natječaj za sudjelovanje na 13. Festivalu Sedam Dana Stvaranja u sklopu večernjeg programa, koji će se svakodnevno održavati od 14 do 20. kolovoza u Pazinu. Natječaj je otvoren zaključno s 1. srpnja. Festival Sedam Dana Stvaranja je projekt namijenjen razvoju inovativne kulturne produkcije, promocije i edukacije, a provodi se redovito od 2004. godine. Festival svoj program bazira na interakciji različitih medija stvarajući iz godine u godinu nove mogućnosti, situacije i prostore s novim autorima.

Cilj festivala je omogućiti strukturu za interdisciplinarno djelovanje te stvaranje edukativnog međunarodnog okruženja koje spaja različite oblike i načine izražavanja. Od likovnog, dramskog, glazbenog  i književnog izražavanja, do znanosti, novih medija i nematerijalne kulture. Tijekom festivala održavaju se i cjelodnevne radionice, koje rezultiraju multimedijalnim događajem upravo stvoreno zadnjeg dana festivala. Večernji program odvija se tijekom svih 7 dana festivala, a koncipira se tematski po danu.

„Pozivamo autore da se prijave s prijedlozima za predavanja, izložbe, koncerte, filmove i performanse te u određenim uvjetima kazališne predstave. Predavanja zamišljamo kao mogućnost predstavljanja šireg uvida u određenim tematikama kroz prezentacije knjiga, koncepata, organizacija te autorska izlaganja. Ideja predavanja je da služi sudionicima kao nadopuna i inspiracija za svoj rad unutar radionica, a istovremeno privlači specifičnu publiku temom i pristupom. Izložbe nisu ograničene u mediju, mogu biti samostalne ili skupne. Koncipiraju se na različitim lokacijama: na javnim gradskim površinama, u atriju Pazinskog Kaštela te u gradskoj galeriji “DLS” gdje izložba traje 7 dana. Mogu biti jednodnevne ili višednevne ovisno o programu festivala, zahtjevnosti samog postava te autorskih želja. Koncerti se odvijaju na otvorenom, a kako je glazbu teško kategorizirati, dobrodošli su raznovrsni glazbeni izričaji, vokalni i instrumentalni, od tradicionalnog do eksperimentalnog. Filmovi moraju imati engleske titlove, a trajanje i žanr nisu određeni, prednost imaju filmovi koji istražuju i propitkuju. Performansi moraju sadržavati kratki opis predloženog performansa, uključujući informacije o trajanju, materijalima, opremi i potrebnom prostoru te eventualno video materijal, ukoliko postoji. Kazališne predstave – zbog ograničenosti budžeta i zahtjevnosti kazališne umjetnosti u obzir dolaze samo one koje se mogu lako izvesti na specifičnim lokacijama“, navodi se u priopćenju organizatora.

Detalje natječaja pronađite na službenim stranicama festivala.

kulturistra.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.