Natjecanje zborova i vokalnih solista Chorus Inside Croatia

Chorus Inside festival – međunarodni festival zborova se godišnje realizira u pet zemalja: Hrvatskoj, Španjolskoj, Italiji, Rusiji i Mađarskoj. Idejom povezuje strast za glazbom i pjevanjem s univerzalnim vrijednostima prijateljstva i solidarnosti. Svrha festivala u našoj destinaciji je kroz atraktivne aktivnosti i programe potaknuti razlog dolaska specifičnih grupa a cilj je povećanje kvalitete amaterskog pjevanja obzirom da je riječ o natjecateljskom modelu festivala u sklopu kojeg se održava natjecanje i razne radionice za pjevače i dirigente.

Festival Chorus Inside Croatia se po šesti puta održava u Rovinju, ove godine od 28. kolovoza  – 02. rujna.

U šest dana festivalskog programa sudjelovati će više od 300 pjevača koji će se predstaviti u revijalnom i natjecateljskom programu. Održati će se dva svečana koncerta – koncert otvorenja u Rovinju u Crkvi sv. Eufemije 30. kolovoza i koncert zatvaranja festivala u Veneciji u Crkvi Sv. Đorđa 2. rujna te jedan koncert prijateljstva u Puli 29. kolovoza.

Na svečanom koncertu otvaranja festivala u petak 30. kolovoza u 20 sati zborovi će se predstaviti s izborom iz svog sakralnog dijela programa a slijedećeg dana će se natjecati u šest različitih kategorija – polifonija klasična zborska glazba, tradicionalna folklorna glazba, folklorna glazba uz koreografiju, operna glazba te gospel, jazz i zabavna glazba.

Nastupit će zborovi, vokalne grupe i solisti iz različitih dijelova svijeta –Slovačke, Italije, Rusije, Bugarske, Moldavije, Poljske, Ukrajine a Hrvatsku će predstaviti pjevači iz Pule – klapa Brnistra, zbor Cantus Populi, zbor Carillon i zbor ZARO te zbor zajednice talijana iz Vodnjana.

Natjecateljski dio festivala održat će se u subotu 31. kolovoza u koncertnoj dvorani Adris u Rovinju. Stručni žiri predvodit će ugledni glazbeni pedagog i dirigent iz Italije, maestro Mauro Marchetti. Ostali članovi žirija biti će ugledna glazbena pedagoginja iz Moldavije, gospođa Elena Marian dok će Hrvatsku među njima predstavljati glazbeni pedagog i skladatelj iz Pule, gospodin Branko Radić.

Organizator Chorus Inside International realizira festival Chorus Inside Croatia u suradnji s hotelskom kompanijom Maistra i Turističkom zajednicom Grada Rovinja.

Ulaz na sva događanja je slobodan.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.