Nazorov div otvara motovunsko turističko ljeto

2Nakon lijepog uspjeha lanjskog ljeta po prvi put organiziranog Festivala Velog Jože u Motovunu, u punom su jeku završne pripreme za njegovo drugo izdanje koje će se ove godine održati u nešto ranijem terminu, 5. i 6. lipnja. Organizatori festivala su motovunska općinska uprava i Turistička zajednica te agencija Illustris-travel iz Pule, a u desetke programa koji će se tijekom dva dana održavati na motovunskim ulicama, trgovima, zidinama i dvoranama uključeno je sedamdesetak udruga, institucija, ugostitelja i sajamskih izlagača iz cijele Hrvatske.

Glavne programske cjeline festivala su srednjovjekovni sajam na glavnom motovunskom trgu u koji će biti uključeni i osebujni gastronomski sadržaji, kao što će i motovunski ugostitelji tijekom Festivala nuditi jela u “duhu” Velog Jože; zatim bogat ulični program s predstavama i performansima na otvorenom, koji uključuju glumce, akrobate i svirače renesansne glazbe; te kulturni program koji uključuje premijeru kratkometražnog igranog fima o Velom Joži, književne razgovore o divovima u fantastičnoj književnosti, a nakon lanjskog predstavljanja prijevoda Nazorovog “Velog Jože” na talijanski, ovaj će put biti predstavljen projekt prevođenja ovog popularnog djela na engleski jezik.

Važna sastavnica motovunskog Festivala Velog Jože su i ambijentalne intervencije odnosno zidne slikarije, 2D projekcije, skulpture od slame i slično, a nova inicijativa Festivala je i istraživanje mogućnosti suvenira s motivima Velog Jože. Organizatori još sastavljaju konačnu listu programskih atrakcija i zanimljivosti, a prebacivanje Festivala na sam početak ljetne sezone taktički je potez koji divu iz Nazorove priče daje lijep i ugodan zadatak atraktivnog otvaranja motovunskog turističkog i kulturnog ljeta.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.