Ne kresati novac namijenjen mladima

p42400212.jpgGradsko povjerenstvo za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih na sjednici u petak preporučilo je gradonačelniku Renatu Krulčiću da ne kreše novac namijenjen aktivnostima djece i mladih. Predsjednik povjerenstva Renato Kalac izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim prevencijskim programima i njihovim voditeljima.

Napomenuo je da bi trebalo razmisliti o prihvaćanju kandidiranog programa županijskog Društva pedagoga tehničke kulture kojim bi se ostvarila slobodna aktivnost koja uključuje aviomodelarstvo, raketarstvo i brodomodelarstvo. Ustvrdio je i da će zbog recesije biti potrebna inventura gradskog društvenog sektora koji godišnje troši 1,8 milijuna kuna, što je za gradski proračun preveliko opterećenje.

Ranka Šepić iz gradskog društvenog odjela kazala je da se svake godine u proračunu planiraju dvije stavke koje ostaju neiskorištene: jedna se odnosi na slobodne aktivnosti učenika tijekom školskih praznika, a druga na aktivnosti gradske udruge mladih.

Prihvaćen je izvještaj pazinskog savjetovališta za brak i obitelj, koje osim Grada Pazina i Buzeta sufinanciraju općine Cerovlje, Gračišće, Karojba, Tinjan, Lupoglav i Sveti Petar u Šumi. U prvom polugodištu pohodilo ga je 50 osoba, ponajviše zbog bračno-obiteljskih, adolescentskih i ovisničkih problema. (A. D.)

www.glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.