Nedilja u 5 popolne u Katunu Trviškom

nedilja_5_popolne_katun_2013Dobar odaziv na dosadašnje radionice sa žiteljima sela iz bivše općine Pazin daje dodatni poticaj Folklornom društvo Pazin da bude ustrajno u bilježenju običaja kroz razgovor s ciljem očuvanja tradicijske baštine i pokušaja rekonstruiranja nekih zaboravljenih običaja. Protekle je nedjelje takva radionica održana u Katunu Trviškom gdje su sugovornici pazinskim folklorašima bili Milijo Brajković (1934), Ana Berković (1931) i Josipa Paladin (1936).

U ugodnom razgovoru, koji je potrajao više od sat vremena, Milijo, Ana i Josipa prisjetili su se mladih dana. Pričali su o svojim dogodovštinama, životu na selu u to vrijeme, razlikama u odnosu na danas. Nije im bilo teško ni zaplesati nakon razgovora, uz svirku na bajs, violin i harmoniku triještinu koje su svirali Željko i Goran Farkaš te Viktor Križanac.

Više o projektu pročitajte ovdje, a galerije fotografija pogledajte na facebook stranici Folklornog društva Pazin. Do sada su su radionice, osim u Katunu Trviškom, održane u Pazinu, Pagubicama, Batlugu i Pićnu, a planirana su još tri sela s područja bivše općine Pazin.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.