Nema pregovora o koncesijskom ugovoru Bina Istre

2U Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture opovrgavaju da se dogovora nova, peta izmjena koncesijskog ugovora između Vlade i tvrtke BINA Istra, te da se odustalo od izgradnje druge cijevi tunela kroz Učku. Takve je tvrdnje objavio Jutarnji list, no u kabinetu ministra Siniše Hajdaša Dončića naglašavaju kako to ne odgovara stvarnosti.

“Nisu točni navodi iz medija da se u ovom trenutku vode bilo kakvi pregovori o izmjeni koncesijskog ugovora. Nije točno da se odustalo od izgradnje druge cijevi tunela Učka, te da se usporava izgradnja preostalih dionica. Radi se samo o razmatranju svih modela završetka ovoga projekta, u skladu s današnjim uvjetima poslovanja”, objašnjava za Glas Istre glasnogovornica Renata Ivanović.

U ministarstvu naglašavaju kako se “razmatraju opcije” za dovršetak izgradnje istarskog ipsilona, odnosno o “2B fazi kojim bi se on dogradio u puni profil autoceste”. Izgradnja bi obuhvatila dionice Rogovići ­ Vranja, tunel Učka, te dionica Učka ­ Matulji.
– Ukupan iznos planirane investicije, odnosno 2B faze, premašuje 300 milijuna eura, čemu treba svakako pridodati operativne troškove i troškove financiranja, napominje glasnogovornica Ivanović.

“S obzirom da su prihodi na toj dionici značajno manji od ukupnih troškova izgradnje, u suradnji s koncesionarom razmatramo sve opcije (su)financiranja, u skladu sa svim relevantnim EU direktivama. Radi se o pravno i financijski vrlo kompleksnim modelima, posebice kad se uzmu u obzir sadašnje okolnosti koje su bitno drugačije u odnosu na vrijeme kada je koncesijski ugovor sklopljen”, navodi glasnogovornica.

glasistre.hr

1 komentara na “Nema pregovora o koncesijskom ugovoru Bina Istre”

  1. oh napisao:

    Čudno da nisu raspravljali o cijeni tunela jer 29 kn je zaista preniska cijena za tunel koji su dijelom platili i naši preci. I to je sramota da plaćamo najskuplji tunel u Hrvatskoj.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.