Nema zime za pazinsku košarku

S obzirom da nijedna druga ekipa nema u Istarskoj županiji ekipu u mini košarci najmlađi pazinski košarkaši priključili su se najbližoj Primorsko goranskoj županiji i igrali utakmice svaki vikend u Rijeci.

Redom su pobjeđivali FSV, Cres, Krk, Matulje, Srdoče i sportske prijatelje iz Kastva. U međuvremenu koncem četvrtoga i početkom petoga mjeseca osvojili su sedmo mjesto u konkurenciji 19 ekipa na međunarodnom turniru u San Giovanni di Vladranu u Italjij.  Svi igrači u ligi dali su svoj doprinos, ali najefikasniji su bili Luka Zajc i Gvido  Guštin.

U klubu ističu kako Kastav i Ghia staff Pazin imaju odlične međusobne odnose. Prilikom odlaska na turnire u Italiju međusobno si posuđuju  igrače, a u A2 ligi imaju dugoročne ciljeve opstanka u ligi i razvijanja mladih igrača sa skromnim proračunima. Valja spomenuti da su to jedine ekipe u A2 ligi sa igračima iz vlastite škole košarke.

U Pazinu smatraju da je pored Eugena Tončinića ( i Tedy Delača koji je u Kvarneru pomoćnik legendarnom igraču, sada treneru Aramisu Nagliću ) Branimir Pavić(ako se gleda sa motrišta struke!) stasao u odličnog trenera, možda najuspješnijeg ove sezone u A2 lig jer je izborio opstanak sa prilično tankim igračkim kadrom i dva puta pobijedio visokoplasirani Otočac koji je u svojim redovima imao niz irača s prvoligaškim iskustvom.

KK Ghia staff

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.