Nenad Vlahović: Zov dalekih obala – putopisno predavanje

2Na predavanju koje će se održati u četvrtak 27. lipnja 2013. godine s početkom u 19 sati u Kući za pisce – Hiži od besid, Nenad Vlahović će slikom i riječima dočarati kako to izgleda oploviti svijet brodićem izgrađenim vlastitim rukama. Odnosno, jedriti oceanima i najopasnijim svjetskim morima, susretati gusare i morske pse, ali i neizmjerno uživati u prekrasnoj prirodi i druženju s divnim ljudima.

Što o samom putovanju kaže Nenad…

Želja za oplovljavanjem svijeta proistekla je iz mojih dječačkih sanja o velikim putovanjima, iz ljubavi za upoznavanjem dalekih krajeva i iz romantičarskih ideja za što bližim suživotom s prirodom.
Želja za putovanjem dalekim krajevima plovilom pogonjenim vjetrom, u uvjetima gdje je čovjek potpuno prepušten prirodi i njezinim zakonima na milost i nemilost opčinila me je takovom snagom da za mene jednostavno nije bilo drugog izbora dô da svoj naum i ostvarim.

U mojim uvjetima to nije bilo nimalo lako. Bez znanja i iskustva, bez novaca i s prilično nesređenom životnom situacijom, morao sam toj svojoj ideji podrediti apsolutno sve. Tih petnaest godina koliko je od pomisli do povratka trajao cijeli taj pothvat, za mene je postojala samo i jedino opsjednutost idejom da to moram napraviti. Cijena svega toga je bila velika, ali daleko najmanje plaćena je novcem (makar, ni utrošeni iznos na kraju nije baš bio tako malen).

izvor: zovdalekihobala.com

Nenad Vlahović je tijekom lipnja gost Kuće za pisce.

Kuća za pisce – Hiža od besid

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.