Neobični novogodišnji doček

Stanić i AntolovićKako se približava Nova godina, sve je više ljudi koji se pitaju gdje će za sam doček.
Netko će slaviti u krugu obitelji, drugi na privatnoj fešti s prijateljima, oni treći će izaći na gradske trgove, ali rijetko tko će se odlučiti provesti Novu godinu na nekoj atletskoj utrci.

Za upravo takvu ideju su se odlučili Antolović Zoran i Stanić Ivan, inače članovi pazinskog sportskog društva „Trickeri“, koji će točno u ponoć 31.12.2007., u trenutku najvećeg slavlja i fešte, krenuti zajedno s brojnim atletičarima i rekreativcima u osvajanje „29. Novogodišnje utrke – Varaždin 2007“.

Naime, grad Varaždin ima tradiciju koja se proteže sve od 1977 godine, da varaždinci u Novu godinu „ulaze trčeći“. Tradicija je to koja je u Varaždinu postala drugom na svijetu, odmah nakon brazilskog Sao Paola. Održavanje utrke održalo se neprekinutim slijedom tokom čitavog niza godina, sve do danas, iako s izuzetkom godine 1991., kada je, zbog neposredne ratne opasnosti za grad, morala biti preskočena.

Trkače ne može spriječiti ništa da na svoj način obilježe dolazak Nove godine pred vrata. Tako se često događa da ih ni snijeg, led, hladnoća, pa ni ledena kiša ne mogu omesti u nastojanju i volji da završe ovu, šest kilometara dugu, utrku kroz središte Varaždina.

Za kraj poželimo našim hrabrim i istaknutim „trkačima“ vrijeme prolaska kroz cilj ispod 20 minuta, kao i sve najbolje u 2008 godini i naravno dobru zabavu..

1 komentara na “Neobični novogodišnji doček”

  1. lolo napisao:

    sretno!

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.