Neotkriveni putevi Istre su cjelogodišnji potencijal. ZIP-LINE IZNAD PAZINSKE JAME POSEBNA JE ATRAKCIJA

Pazin je proteklog tjedna ugostio novinare, turističke vodiče, predstavnike agencija i partnera u projektu iz Italije i Hrvatske, kojima će u dvodnevnoj pilot-turi predstaviti tematske turističke itinerare na području grada, bazirane na gastronomskoj ponudi, kulturnoj baštini, atrakcijama i prirodnim ljepotama, sve začinjeno zanimljivim pričama. Dio je to projekta “I_Archeo.S.”, na kojem Grad Pazin zajedno s partnerima radi od siječnja prošle godine, a počelo je u četvrtak prezentacijom projekta na konferenciji u Hotelu Lovac.

Avanturistički i gastronomski dio

Projekt punog naziva “I_Archeo.S. – Integrirani sustav prirodne i kulturne baštine i kulturnih aktivnosti” predstavila je voditeljica projekta Ranka Šepić. Ljudi iz različitih turističkih djelatnosti zajedno su složili itinerare prema onome po čemu se Pazin razlikuje od drugih i čime može privući goste, a gosti biraju što će od toga vidjeti, ovisno o vremenu i svojim interesima. U prosincu prošle godine potpisali su sporazum o osnivanju klastera, povelju o kvaliteti, snimili promotivne filmove, tiskali priručnik “Pazinske priče za vodiče”, održali niz radionica za vodiče, oblijepili ulaz grada jumbo plakatima, napuštene izloge u starom Pazinu i pripremaju mobilnu aplikaciju na više jezika o novoj turističkoj ponudi Pazina.

Sanja Kantaruti, direktorica Turističke zajednice središnje Istre predstavila je avanturistički i gastronomski dio itinerara. Prikazani su i kratki spotovi “HeArt of Istria”, “HeArt of Adventure” i “HeArt of Gastronomy”, a okupljene su pozdravili županijska pročelnicas za turizam Nada Prodan Mraković, Cristina Vojić Krajcar iz županijskog TZ-a te gradonačelnik Pazina Renato Krulčić.

– Već ove sezone krećemo s grupama turista na nove ture, a riječ je o autentičnim iskustvenim doživljajima koje im nudi unutrašnja Istra. U sklopu gastronomske ture vodimo ih na radionice izrade cukeranćića, naše nematerijalne kulturne baštine, i raznih vrsta tradicionalne tjestenine. Neotkriveni putevi Istre, naš cjelogodišnji potencijal, nudi speleološke avanture, biciklističke i pješačke staze, zip-line s Pazinskom jamom kao posebnom atrakcijom, sve do punionica za e-bicikle, naglasila je Sanja Kantaruti. (Duška PALIBRK)

https://www.glasistre.hr/pula/novi-turisticki-itinerari-na-pazinstinineotkriveni-putevi-istre-sucjelogodisnji-potencijalzip-line-iznad-pazinske-jameposebna-je-atrakcija-581836

© iPazin.net portal 2001. - 2024.