Neslužbeni rezultati državnog referenduma za Pazin i središnju Istru

istra-ri-konacnoNa državnom referendumu birači su odgovarali na pitanje: „Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca?“.

Do 20:40 sati u Pazinu i središnjoj Istri je obrađeno 100 posto biračkih mjesta. Građani Pazina su sa 52,08 % glasova glasali “protiv” te 47,25% “za” dok su 0,67% bili nevažeći listići.

U nastavku članka pogledajte neslužbene rezultate o glasovanju na državnom referendumu za Pazin i općine u središnjoj Istri.

iPazin.net

foto: izbori.hr (screenshot) / iszd.hr/HRstat

13 komentara na “Neslužbeni rezultati državnog referenduma za Pazin i središnju Istru”

 1. znatiželjan napisao:

  Bravo Istra!BravoPazin!Okolna sela još moraju malo poraditi na obrazovanju i tolerantnosti….

  1. ja napisao:

   bravo, ima nade za pazin, i istru…recimo :) istru i rijeku u jednu državu i otkantat ostalo… i izbacit sv.petar :)

   1. Vinko napisao:

    Pazinština je pokazala Istri! Nisu nasjeli medijskoj priči o diskriminaciji. Sigurno oni nisu fašisti kako se govorilo! Obitelj je mnogima sveta stvar, a brak je sam njezin temelj. Bravo Sv. Petar u Šumi!

 2. Narod_je_rekao napisao:

  Pazinština je glasala Za! Mislim na bivšu općinu Pazin, u Gradu Pazinu je malo prevagnulo protiv 52-47, tu negdje. Dosta podjela, samo zdrav razum, bez dekreta s bilo koje strane dolazili!

  1. znatiželjan napisao:

   slažem se da ne trebaju podjele ali ipak te moram ispraviti,Pazin i Motovun su bili protiv što je više od ostatka pazinštine a supetarci su se još k tome i osramotili,njihov postotak bode oči u istri

   1. hhh napisao:

    Eto bacio se na računanje. Općine Pazinštine i Grad Pazin: 2.996 glasova za, 2.339 glasova protiv.

 3. Istra napisao:

  Bravo Istra. Istra Istranima!

 4. znatiželjan napisao:

  Šeprtljavi SDP je svojom šeprtljavošću i nesnalaženjem doveo do toga da se ovaj nakaradni referendum održi i onda kad su hrvati već imali priliku pomaknuti granicu balkana prema istoku oni je pomaknu nadomak Rijeke,srećom pa istrijani nisu dozvolili preko Učke

 5. europejac napisao:

  Baš lijepo da ste popili sve što su vam mediji servirali… Ali još mi ni jedan medij nije uspio razjasniti koje se to pravo ovim referendumom ukida ili smanjuje… Možda mi netko konačno objasni… Ima fakultetski obrazovanih koji su stalno u medijima ali meni, seljaku to još nisu uspjeli objasniti.. Ali onako zdravo seljački – smanjilo se ili ukinulo ili onemogućilo TI i TO. Jasno i čisto. I gdje je netolerancija ako se kaže da je pas – pas a krava – krava. Inače nikako da shvatim zašto je i kome u interesu da možda nekada u budućnosti pas = krava… I do sada je u zakonu pisalo da je pas = pas. A onda su mediji graknuli da je to kršenje ljudskih prava i napravili velku halabuku koju je veliki dio pazinjana naivno popio. Žali Bože zdravog razuma… A do tada nitko nije ni spomenuo ljudska prava… Pa vi koji ste protiv – što niste i prije inicirali promjenu zakona ako su bila ugrožena nečija prava???? To nije pošteno od vas…. Ja nisam ni znao da su ugrožena, ne znam ni sada a oči mi govore da je ŽM = brak a da je MM i ŽŽ nešto drugo.. Može imati ista prava ali se ne može isto zvati jer NIJE ISTO!

  1. patent napisao:

   Ne znam točno, ali vjerujem da bi registriranje i rezerviranje riječi “brak” za MŽ parove kod nekog patentnog ureda bilo jeftinije od 48 milijuna kuna.

   1. Saša napisao:

    Zašto vlada nije automatski unijela odrednicu u Ustav kada se znalo da će proći?! Uštedjeli bi 48 milijuna kuna! Ponosan sam što živim u zemlji u kojoj se održavaju referendumi i građane se nešto pita! Živjela direktna demokracija!

 6. da, da napisao:

  Da, i za to je trebalo potrošit toliko novaca. Ali svi znamo da iza svega stoji CRKVA kojoj je to bio samo probni balon. Pitanje je što spremaju slijedeće. Uzimati djecu samohranim i “nepoćudnim” roditeljima kao u Španjolskoj za vrijeme Franca i prodavati tu djecu?

 7. Saša napisao:

  Nemoj izmišljati situacije i plašiti ljude! Ovdje je samo trebalo zaštiti brak i ništa više. Sada, neka svi žive slobodno i u miru! Pozdrav!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.