Nebo nad Pazinom

Divljanje pilotaVeć duže vrijeme, obično sredinom tjedna ali i ostalih dana u tjednu, iznad Pazina i ostatka Istre odvijaju se “divljanja” pilota vojnih zrakoplova. Osim što besciljno kruže i izvode preformanse na istarskom nebu, također stvaraju strašnu i nesnosnu buku te uopće ne mare za stanovništvo koje možda to i ne želi slušati.

Zanima nas tko uopće vodi nadzor nad hrvatskim zračnim prostorima kada dopušta ovakva iživljavanja pilota iznad naseljenih područja i to u vrijeme turističke sezone? Da li stanovništvo Istre možda jedino nije istraumatizirano tim zvukovima kao ostatak Hrvatske za vrijeme domovinskog rata, pa se stoga ovdje šalje pilote nek vježbaju vratolomije? Da li možda neki pilot rodom iz Istre želi vidjeti kako njegova rodna gruda izgleda iz zraka?

O odgovorima možemo samo nagađati jer kako brzo mig prođe, toliko brzo i zaboravimo na taj problem. A što se troškova leta tiče, bolje da se niti ne razmišlja..

Do sljedećih kruženja vojnih zrakoplova!

Čitatelj iPazina

4 komentara na “Nebo nad Pazinom”

 1. Kontrolor napisao:

  A gdje bi decki trebali vjezbati a da to bas nikome ne smeta? Inace nadzor i kontrolu zracnog prostora vrse upravo oni u suradnji sa kontrolom leta, kao i svugdje u svijetu. Da to ne rade oni morali bi puno vise platiti strance kao npr. Slovenci koji sad zale zbog ogromnih troskova. Inace pula je aerodrom za obuku pilota migova a zona Zminj je publicirana vojna zona kao i ruta brisuceg letenja … Plomin-motovun-vodnjan koja prolazi pokraj Pazina i koja prije danas nije koristena vise od godinu dana. Inace sta se tice nepotrebnog trosenja… Decki koji dezuraju 24/7 imaju oko 20 intervencija godisnje u kojima uglavnom pomazu zrakoplovima sa gubitkom navigacije, radio veze itd.. I kao jedini ovlasteni i osposobljeni za letenje u formaciji vode ih vizualno na sigurno slijetanje. Decki samo napred… Meni ih je uvijek atraktivno vidjet, a puno nesnosniju i neizmjerno ucestaliju buku mi svakodnevo stvaraju motori, kamioni itd.

  P.s. Da je pilot probio zvuk u brisucem letu vi ne bi sada imali bubnjice a Pazin ni jedno citavo staklo.

 2. isus_k napisao:

  više mi smetaju vuvuzele kad sused gleda utakmicu :)

 3. Cobra02 napisao:

  Ovo je avion NATO saveza, osim ako “nismo” mi nabavili nove “F” avione !

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.