Nestabilno! Obilna tuča pogodila sjevernu Pazinštinu

Vrlo nestabilno vrijeme uz česte grmljavinske pljuskove nastavilo se i danas, naročito na Pazinštini gdje je lokalno zabilježena obilna tuča.

S jučerašnjim danom ušli smo u period nestabilnijeg vremena koje nam donosi česte pljuskove praćene grmljavinom, a uz jači razvoj oblaka ponegdje može biti i snažne tuče. Podjednaka mogućnost razvoja jakih sustava postoji na otvorenom moru i u unutrašnjosti poluotoka, na što posebno treba skrenuti pažnju.

Sinoć se vrlo snažan neverin razvio na otvorenom moru zapadne Istre uz veliku grmljavinsku aktivnost, ali na svu sreću sustav je ulaskom u kopneni dio naglo oslabio donoseći tek slabe oborine. Sustavi sličnog tipa kojih može biti i iduća 2 dana često znaju donijeti prolazno promjenjiv vjetar olujne snage, intenzivne oborine, ali i pijavice, stoga oprez.

Vrijeme će se postupno smiriti u drugom dijelu petka, no i dalje prvenstveno u kopnenom području može biti lokalnih grmljavinskih pljuskova, o čemu možete detaljnije čitati u našem trodnevnom izvješću. Temperature zraka ostaju malo iznad prosjeka, dakle od preuranjenih jesenskih zahlađenja koja bi naštetila turističkoj sezoni ne treba strahovati!

istramet.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2020.