Nešto što možda niste znali o Disneyevim crtićima

disney_pictures_logo.jpgVideo prikazuje i obrazlaže zašto Disneyevi crtići skrivenim subliminalnim porukama negativno utječu na one najmlađe, našu djecu.

Nekome će video možda zvučati smiješno a nekome zabrinjavajuće.

Prosudite sami, ostavite komentar.

[youtube pnI-YVpXoD8]

4 komentara na “Nešto što možda niste znali o Disneyevim crtićima”

 1. Peta napisao:

  Iako sam dosta upoznat sa “teorijom zavere”, kako to popularno zovu, nisam bio upućen u Diznijeve filmove. Za bogate i morbidne tipove nije ništa čudno, što pokušavaju i druge da zaraze svojim perverzijama, međutim nigde nisam pročitao da li su subliminalne poruke baš naredbodavnog karaktera , odnosno da li mogu biti baš razorne za ljudsku svest. Treba o ovim pojavama više pisati, jer tada bi uticaj ovih poruka bio manji.Drugim rečima treba ih nakon otkrivanja prezentovati javnosti, kako bi se mogo umanjiti njihov štetan uticaj.
  Prilog je super.

 2. dizel napisao:

  Ma filmić je totalna idiotarija i kretenarija.

 3. subliminalna napisao:

  subliminalno, primijetili smo organ iz kojeg smo izašli, i ostao nam je uvijek u sjećanju

 4. Ulysses napisao:

  1. Riječi kritike o takvim stvarima uglavnom propovjedaju predstavnici raznih vjera, u našem slučaju kršćanske. A to znači, ipak, subjektivnost. “Antikrist” i sl. izrazi…
  2. Promocija i marketing nisu ništa novo, ne bi čudilo ni ovo. Iako…
  3. … kad biste uzeli neke stare bajke, ajd uzmimo ruske bajke, one bi imale isto tako satanske, paganske, fiktivne i ostale motive. Pa i porno? “Poljubio ju je u medena usta”.
  Priče su za narod, priče stoga nužno imaju pučke motive, i stimulanse da budu zanimljive puku.
  4. Nije loš seks, dapače. (Jedino je loš utoliko što svinje imaju orgazam od pola sata…) Problem je ako se libido, jedan od najjačih pokretača čovjeka, ne zna kontrolirati. Ako se zna kontrolirati, sva ta fama oko upravljanja ljudima i manipulacija umom pada u vodu jer su tada ti propagandni trikovi u stvari pokazatelji čega se trebamo kloniti. Svojevrsne zastavice na poljima s minama (igrate Minesweeper kada?), tada znate da na njih ne treba nagaziti.

  Zaključak? Promućurno promišljajte i pametno odgajajte djecu – da razmišljaju i shvaćaju. Ajmo sad gledati Pepa the pig. :-)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.