Netko je u nekoj istarskoj općini javnim novcem platio asfaltiranje svog dvorišta

– Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta PU istarske dovršili su kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 65-godišnjak počinio kazneno djelo zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, a da ga je na počinjenje kaznenog djela potaknuo 54-godišnjak.

Istraživanjem je utvrđeno da je 65-godišnjak, kao voditelj radova na asfaltiranju nerazvrstanih cesta na području jedne istarske općine, tijekom 2012. godine, povrijedio dužnost zaštite tuđih imovinskih interesa. Naime, muškarac je od viška materijala, kojeg je trebao odvesti u reciklažno dvorište, na poticaj 54-godišnjaka, koji je bio predstavnik investitora, asfaltirao 54-godišnjaku dvorište obiteljske kuće.

Na taj je način pravnu osobu iz Pule oštetio za više tisuća kuna te se protiv obojice osumnjičenih podnosi kaznena nadležnom državnom odvjetništvu, objavljeno je danas na stranicama istarske policije.

Budući je riječ o općini, pitali smo policiju o kojoj općini je riječ.

No, na naš upit stigao je odgovor: ”Vezano za Vaš upit izvješćujem Vas da smo u objavi vijesti koja je pod naslovom „Prijavljeni za zlouporabu povjerenja” objavljena današnjeg dana na web stranici PU istarske, naveli sve obavijesti koje smo sukladno važećim propisima ovlašteni objaviti, te stoga ne možemo udovoljiti Vašem zahtjevu”, stoji u odgovoru Odjela za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću.

Kako se u osumnjičenom 54-godišnjem predstavniku investitora najvjerojatnije krije načelnik ili neki drugi službenik općine, bilo bi vrlo razumljivo, sa stajališta javnosti, da je policija iznijela više detalja, jer ne samo da je riječ o osobi, koja obavlja javnu dužnost i odgovara građanima, već i o činjenici da su radovi plaćeni javnim novcem.

No, kako slovo zakona brani objavu podataka potpuno je neshvatljivo zašto policija onda uopće izvještava javnost o ovakvim događajima, a svakako se otvara još puno pitanja – je li istraga ovako banalnog slučaja trajala gotovo četiri godine, budući je dvorište kako navode u priopćenju asfaltirano 2012. godine?

Ako nije, kako je sada utvrđeno da je u dvorištu baš taj asfalt iz 2012. godine i jesu li u akciji bili i forenzičari?

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.