Neven Rimanić: Pazin nije u Banani

Neven Rimanić»Pazin nije grad u banani«, kazao je gradonačelnik Neven Rimanić otvarajući uobičajeni predblagdanski susret s novinarima, koji po tradiciji prolazi u neformalnijem tonu s obzirom na doista mnoštvo formalnijih radnih susreta kroz godinu. Od negdašnje ledine polako nastaje poslovna zona Ciburi, poduzetnička i razvojna uzdanica grada Pazina, istaknuo je Rimanić, zaključivši tako kratko rezimiranje najvažnijih gradskih postignuća.

Budući da mu doskora istječe drugi mandat, a ne kani se više kandidirati, rezimirao je i osmogodišnju suradnju s novinarima: »Imali smo uspona i padova, ali i razdoblja jako dobre suradnje. Znamo da vi svašta mislite o nama, a tako i mi svašta mislimo o vama, no nadam se da će suradnja biti uspješna i kada netko drugi bude gradonačelnik iza mene«.

Bilo je riječi i o spletu događaja po kojima se Pazin posljednjih dana pročuo u hrvatskom medijskom prostoru, odnosno o kontradiktornim vijestima i izjavama o Thompsonovom koncertu u Pazinu i eksploziji u Boćarskom domu. Rimanić je primijetio da su se neki mediji glede tih tema ponijeli nekorektno, a iz novinarskih mu je redova odgovoreno da u izlaženju pred novinare treba biti jasan i precizan te izricati nedvosmislene poruke pa će tada mogućnost zabune biti puno manja. Naposljetku, novinari su Rimanića pitali hoće li, na kraju krajeva, u Pazinu biti Thompsonovog koncerta ili neće, a njegov je odgovor bio, kad je o ovoj temi riječ, »znakovit«: »To je pitanje koje i ja cijelo vrijeme postavljam, ali još ne dobivam odgovore«.

Gradonačelnik primio svećenike

»Puno smo projekata otvorili, konstruktivno se dogovarali, surađivali u projektima zaštite sakralne baštine i izgradnje kapela na grobljima, pa vam zahvaljujem što ste me osam godina trpjeli, kudili kad je trebalo, ponekad i hvalili«, kazao je pazinski gradonačelnik Neven Rimanić na predblagdanskom prijemu za svećenike na službi u župama i ustanovama na području grada. Zajedničku zahvalnost na ovom tradicionalnom primanju i prilici da mogu pridonijeti zajedničkom dobru izrazio je pazinski župnik vlč. Marijan Pamić, prigodno se osvrnuvši i na značaj božićnih blagdana.

– Pred nama je Božić kao praznik života i radosti, ali novi život je danas često zapostavljen. Novom životu se najčešće raduju mladi roditelji, ali današnje generacije to dožive jednom ili dvaput u životu, a to je premalo. Tu ne možemo puno učiniti, ali možemo pokušati vratiti neke vrednote, kazao je vlč. Pamić. Zaželio je da zajednička božićna poruka bude: neka se radujemo svemu što možemo učiniti za novi život.

Davor Šišović
Glasistre.hr

4 komentara na “Neven Rimanić: Pazin nije u Banani”

 1. Bookalin napisao:

  Ne, nego ča je u Banana Splitu

 2. malipepi napisao:

  ” Pred nama je Božić kao praznik života i radosti”Uvod u svečanosti donosi nam poznati revač sa kolopletom pjesmica o ljubavi prema bližnjemu i egzorcizmu crvenog vraga iz naših grešnih duša..Ki je bi gori sad je doli do sljedeće podjele uloga.Baš me zanima ki je dobi besplatne ulaznice od organizatora.Nagradno pitanje, će Rimanić poć na koncert.

 3. broj1 napisao:

  e moj rimanić očito imaš oćale na glavi za slipce i ona banda oko tebe kad ćemo barem malo se trgnuti malo živnuti za taj grad,ma smo sirote mene je sram kao pazinjana a vas gospodine ako ste gospodin a niste tako moram reć more bit još već sram kad će finit to prodavanje magle pretakanje iz šupljega u prazno a valjda kad grojze rodi na vrbi,mislim da na lokalnim izborima ćete vidit rezultate makar bolja slika i prilika neće se bitno mjenjat

 4. uco napisao:

  pazin nije grad u banani nego u jami…….črnoj

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.