Nevremena s tučom diljem Istre, izrazito velika grmljavinska aktivnost!

2Proteklih dana dosta smo pisali o jačem poremećaju koji je naše krajeve zahvatio danas tijekom jutra. Već rano ujutro zabilježen je velik broj udara munja nad morem zapadno od Istre, a taj se olujni oblak lagano kretao prema Istri, javlja IstraMet.

Glavnina pljuskova Istru je zahvatila prijepodne, a lokalno je pala i velika količina kiše u kratkom vremenskom periodu. Do 11 sati najviše je kiše palo u Zambratiji, čak 47 mm. U Balama je palo 40 mm, a u Umagu 37 mm. Na ostalom dijelu područja pale su znatno manje količine, većinom između 5 i 10 mm, što samo dokazuje koliko su oborine lokalnog karaktera i koliko je teško prognozirati koji će dio poluotoka pogoditi oblak svojom glavninom.

Uz kišu česta pojava bila je i tuča, kao primjerice u Umagu, Puli, Žminju, Kanfanaru, Novigradu, oko Limskog kanala, ali i na ostalim lokacija preko kojih su prelazili jači grmljavinski sustavi. Jedna od glavnih karakteristika današnjeg dana je i velika grmljavinska aktivnost, u periodu od 2 sata nad i u neposrednoj blizini Istre zabilježeno je oko 1500 udara munja.

Spomenimo još i niske temperature zraka, koje se u 11:30 sati kreću od 9 u unutrašnjosti pa do 13°C uz obalu. Tek je malo toplije na jugu poluotoka, do 15°C.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.