Nevrijeme u Istri, vjetar rušio stabla

Jaka kiša padala je noćas u većem dijelu Istre. U subotu tijekom poslijepodneva najviše je palo na Učki – 29,5 mm. Fronta se polako spuštala prema jugu Istre i u večernjim je satima nevrijeme, uz dosta grmljavine, zahvatilo gotovo cijeli poluotok.

Puhalo je jako jugo, mjestimice olujno, pa je na cestama bilo dosta lišća i granja koje su uklanjali djelatnici Istarske ceste. Nakon juga zapuhala je vrlo jaka bura te je temperatura zraka osjetno pala.

Najviše kiše palo je u Buzetu, čak 66 mm. U Umagu je pao 51 mm kiše, Pazinu 50, Žminju 39 mm, Labinu 33 mm, a Pula je mjerila od 29 mm (Zvjezdarnica) do 36 mm (Borik).

Kiša je na Učki i Ćićariji iznad 500 metara vrlo brzo okrenula na obilan snijeg. Susnježica je nakratko zabilježena i u unutrašnjosti Istre.

Uslijed jakog vjetra i nevremena sinoć se srušilo stablo na cestu u mjestu Orbanići. Promet prema Kuftićima i Šajinima bio je prekinut, a na terenu su bili djelatnici cesta, policije i vatrogasaca.

Nalet vjetra izbio je dva prozora u Boćarskoj dvorani u Kozarima na Buzeštini, upravo u vrijeme održavanja finalne zimske lige, pa je sva sreća da nije bilo težih posljedica. Na buzetskom području srušeno je nekoliko stabala, a ima i prevrnutih kontejnera. U Jelovicama, na granici sa Slovenijom, palo je petnaestak centimetara snijega, a ceste su čiste i prohodne.

Otkriven krov stolarske radionice

Jaka, na udare olujna bura, koja je noćas zahvatila sjever Istre, otkrila je krov na stolarskoj radionici u selu Prodani kraj Buzeta. Tom je prilikom oštećeno nekoliko osobnih vozila. Vatrogasci javne vatrogasne postrojbe Buzet, saznajemo od dežurnog Livija Zugana, izašli su na intervenciju u 2.40 sati, no ona nije bila potrebna.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.